Af - 06/10-16 11:08

Vrede studerende demonstrerede med slimede bønner mod SU besparelserVrede studerende demonstrerede med slimede bønner mod SU besparelser

Torsdag morgen demonstrerede vrede elever og studerende foran Finansministeriet ved at hælde dåsebønner ud over trappen.

Bildstrecke im Grossformat »

Regeringens planer om at skære i SU’en vækker fortsat vrede hos studerende. Her til morgen kom det til udtryk ved, at bønner blev spredt ved Finansministeriets port.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Med de slimede dåsebønnerne kom budskabet til udtryk på et banner:

Her er vores sidste bønner: Bevar SU’en.

Gruppen ‘Vrede Studerende’ stod bag demonstrationen.

- Lars Løkke er i gang med at ødelægge vores fremtid ved at skære i SU’en. Derfor smed vi bønner på Finansministeriets trappe og hang bannere op i morges for at demonstrere imod det, siger Johanne, der er med i gruppen ‘Vrede Studerende’ og var med til demonstrationen.

Regeringen planlægger at skære i den månedlige SU’en således, at de studerende modtager 4.300 kroner om måneden, hvor de i dag modtager 5.100 kroner. Resten kan optages ved rentefrit lån.

Johanne mener ikke, at det er muligt at have en ordentligt studieliv for de penge.

- Sidste besparelse gjorde, at vi kun havde råd til pasta, næste besparelse gjorde, at vi kun havde råd til bønner. Hvis regeringen skærer igen har vi ikke råd til noget. Derfor har vi givet dem vores sidste bønner, siger hun.

Johanne mener ikke, at det er muligt med et studiejob ved siden af uddannelsen, da det er et fuldtidsjob i sig selv at studere.

Dagens demonstration var et blikfang før den store, landsdækkende demonstration mod besparelser i SU’en, som skal afholdes den 13. oktober.

Johanne ønsker ikke at stå frem med sit fulde navn, men det er bekendt af redaktionen.

Forskere kritiserer Tørnæs for misvisende brug af SU-tal
Forskere kritiserer Tørnæs for misvisende brug af SU-tal

Hjort: S må hæve skatter eller spare minus væk
Hjort: S må hæve skatter eller spare minus væk

Fem steder i byen, der gør livet på SU lidt sjovere
Fem steder i byen, der gør livet på SU lidt sjovere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx