Af - 20/01-14 07:01

Boligselskaber går til kamp mod naboklagerBoligselskaber går til kamp mod naboklager

Naboklager håndteres i stigende grad af konfliktmæglere i københavnske boligselskaber.

storybild

Legende børn, der larmer i opgangen, og uenighed om cykelparkering og grill i gården. Spørgsmål som disse får naboer til at klage over hinanden, men flere boligselskaber får nu hjælp af konfliktmæglere til at håndtere problemerne. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Høj musik, trampen i gulvet eller boldspil på fællesarealerne. Der er meget, der kan få naboer til at blive irriteret på hinanden. Mange steder fylder problemerne nu så meget, at flere boligselskaber hyrer konfliktmæglere eller uddanner deres personale til at håndtere nabostridighederne.

KAB, der administrerer cirka 50.000 lejemål i hovedstadsområdet, har netop besluttet at ansætte en konfliktmægler.

- Behovet har været der i en længere periode. Vi har afprøvet forskellige former for konflikthåndtering, og konklusionen er, at vi skal have professionel hjælp til det. Vi tror, at vi kan løse meget ved at tale sammen og undgå, at små konflikter eskalerer, siger Mette Lise Djupdræt, specialkonsulent hos KAB.

Boligselskab: Vi kommer til at sætte flere unge på gaden næste år
Boligselskab: Vi kommer til at sætte flere unge på gaden næste år

Hun fortæller, at KAB for seks-syv år siden mærkede en stigning i antallet af klager, men at det har holdt sig på samme niveau siden da. Til gengæld breder problemerne sig i dag over flere ejendomme end tidligere.

Hos AAB, der har cirka 19.000 lejemål i Storkøbenhavn, har man efteruddannet to af sine medarbejdere i konflikthåndtering. Ifølge kundechef Pia Skov har foreningen cirka 100 husordensager om året, og i fem-syv af sagerne, vurderer AAB, at mægling er vejen frem.

Boligselskab om dom: Kriminelle skal smides ud
Boligselskab om dom: Kriminelle skal smides ud

- Det er typisk adfærd, der skaber problemerne mellem beboerne. Men det er også det, der er sværest at ændre på, siger hun.

Mette Lise Djupdræt peger også på adfærd og især støj, som den største grund til naboklager.

- Det fylder meget for beboerne. Nogle føler sig meget generet af deres naboer, men samtidig bliver mange beboere også enormt kede af det, når der bliver klaget over dem, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx