Af - 02/12-15 09:02; Opdateret: 02/12-15 09:59

Politiker dømt for seksuelt forhold med steddatterPolitiker dømt for seksuelt forhold med steddatter

Han har fået 40 dages betinget fængsel.

storybild

Arkivfoto af bygening ved Østre Landsret. (Billede: Polfoto)

En storkøbenhavnsk kommunalpolitiker er for anden gang blevet dømt for at have haft et seksuelt forhold til en 17-årig steddatter.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Dommen mod den midaldrende politiker er faldet ved Østre Landsret og er en stadfæstelse af en byretsdom fra tidligere på året, fortæller mandens forsvarer Jane Ranum til metroxpress.

- Dog med den ene undtagelse, at de 40 dages fængsel, som byretsdommen udløste, denne gang er blevet gjort betinget med 60 timers samfundstjeneste, siger hun.

Frikendt for voldtægt
Politikeren har både ved Byretten og ved Landsretten været tiltalt for tre forhold, der dækker over en række seksuelle krænkelser mod steddatteren.

Blandt andet en voldtægt, som skulle være blevet begået i et kolonihavehus forrige sommer, mens pigen var for fuld til at modsætte sig overgrebet.

Begge gange er han blevet frikendt for voldtægts-anklagen, men dømt for et enkelt forhold, der handler om anden seksuel omgang end samleje, ved at han i kolonihavehuset skulle have stukket sin hånd op under pigens kjole og stukket sin finger op i hende.

26.000 sms'er
Under retssagen har forsvarer Jane Ranum fremlagt udskrift af en omfattende sms-udveksling mellem politikeren og pigen. Næsten 26.000 sms'er var omfattet af sagsmaterialet og viste, at der havde været gensidig kontakt mellem parterne - både før og op til den påståede voldtægt.

Det er også kommet frem, at politikeren ikke længere var sammen med pigens mor, da han begyndte at indlede et forhold til hende.

Både byretten og landsretten har dog alligevel ment, at der var tale om et stedfaderligt forhold mellem de to parter.

Forholdet mellem den midaldrende politiker og den 17-årige pige havde stået på et års tid, men blev først politianmeldt, da pigens mor opdagede forholdet.

Retssagen, der tidligere har været omtalt i medierne, har indtil landsrettens dom været underlagt et navneforbud, hvilket betyder, at pressen har været afskåret fra at bringe mandens navn eller andre identificerbare oplysninger. Både af hensyn til politikeren og pigen.

Selv om der ikke længere er navneforbud i sagen, har metroxpress valgt ikke at bringe mandens navn af hensyn til den unge pige.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx