Af - 25/04-14 10:10; Opdateret: 25/04-14 10:25

Kvindeetage på Bella Sky ulovligKvindeetage på Bella Sky ulovlig

Det er ulovligt at have hotelværelser udelukkende forbeholdt kvinder på Bella Sky i København, lyder dom.

storybild

(Billede: Polfoto)

20 hotelværelser udelukkende forbeholdt kvinder på 17. etage på Bella Sky Hotel i København er i strid med ligestillingsloven, vurderer Østre Landsret fredag, som dermed har afgjort en tvist mellem Ligebehandlingsnævnet og hotellet på Amager.

Carl-Mar griner af ligebehandlingsnævn: Lad dog kvinderne være i fred
Carl-Mar griner af ligebehandlingsnævn: Lad dog kvinderne være i fred

I en afgørelse fra marts 2012 vurderede Ligebehandlingsnævnet, at hotellet handlede i strid med ligestillingsloven og et underliggende EU-direktiv fra 2004.

Men hotellet mente, at nævnet traf en forkert afgørelse og nægtede derfor at lukke kvindeetagen.
- Siden dengang har der været afgørelser i sager om fitnesscentre, der har afdelinger forbeholdt kvinder, og rejsebureauer, som har solgt rejser, hvor det kun er kvinder, som kan komme med, sagde advokat Julie Arnth Jørgensen, der repræsenterer Bella Sky i sagen.

- Det, har Ligebehandlingsnævnet sagt, var i orden. Så vi synes ikke, at afgørelsen mod hotellet passer ind i den praksis, lød det.

Ligebehandlingsnævnets formand, Tuk Bagger, har tidligere sagt, at sagen ikke kan sammenlignes med de omtalte kønssager.

- Reglerne er ikke så firkantede. Der er mulighed for, at man kan have det, man fra EU's side kalder et legitimt formål med reglerne. I forhold til fitnesscentre er der udtrykkeligt undtagelser, når det gælder folks blufærdighed, sagde hun tidligere til Ritzau.

- Med hensyn til rejserne var det en blanding af blufærdighed i sovesale og muligheden for at opnå kontakt med kvinder i klostre på rejserne. Altså konkrete formål som legitimerede det, lød det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx