Af - 23/01-14 09:54; Opdateret: 23/01-14 10:27

Zoo får alligevel ingen isbjørne-babyZoo får alligevel ingen isbjørne-baby

Zoologisk Haves isbjørne bliver ført sammen igen efter måneders adskillelse, efter alle håb om familieforøgelse er slukket for nu.

storybild

Der kommer ikke nye, små isbjørne i Zoo i denne omgang, men Zoologisk Haves dyrepassere håber, at det kan ske senere på året. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Håbet om en familieforøgelse i Zoos nye isbjørneanlæg er slukket. I hvert fald for nu. Fredag bliver de to isbjørne i Zoo ført sammen igen efter flere måneders adskillelse.

I september viste isbjørnehunnen Noel tegn på drægtighed, og hun søgte hele tiden væk fra hanbjørnen Ivan. Dyrepasserne førte hende derfor over i havens gamle isbjørneanlæg, hvor en specialbygget og lydisoleret fødehule stod klar. Tegnene på, at bjørnen var gravid, fortsatte, og i Zoo ventede alle spændt på, at Noel skulle nedkomme sidst i november eller starten af december.

Sur overvægtig isbjørn er måske slet ikke gravid
Sur overvægtig isbjørn er måske slet ikke gravid

Men da december var gået, var der stadig ingen isbjørneunger, og da Noel selv begyndte at søge kontakt til Ivan, blev det besluttet at føre de to hvide bjørne sammen igen.

- Noel begyndte selv at søge kontakten til Ivan ved at opsøge lemmen ind til ham. På den måde viste hun, at den isolation, hun selv havde opsøgt i september, ikke længere var ønsket, og at hun gerne ville tilbage til hannen. Denne adfærd ville hun ikke have udvist, hvis hun havde været drægtig, siger Zoos kurator Flemming Nielsen i Zoos nyhedsbrev.

Ups! Kendis-isbjørn er en hun
Ups! Kendis-isbjørn er en hun

Ifølge Flemming Nielsen kan der være mange årsager til, at der alligevel ikke kom isbjørneunger.

- Nogle gange kan isbjørne absorbere fostret eller føde for tidligt og æde fostret, hvis der på den ene eller anden måde har været forstyrrelser under drægtigheden. Isbjørne reagerer på vejret, og måske har Noel reageret på den varme vinter, vi har haft indtil nu, ved at opgive sin drægtighed eller abortere, forklarer han.

Ivan og Noel er stadig et ungt isbjørnepar, og i Zoo er håbet derfor, at foråret bringer amoriner i luften, så der til næste vinter forhåbentlig kan komme isbjørneunger i Haven.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx