Af - 19/10-16 04:00; Opdateret: 19/10-16 10:17

Ny rapport afslører: 7-årige færdes i kriminelle miljøerNy rapport afslører: 7-årige færdes i kriminelle miljøer

Kriminelle grupper med mindreårige helt ned til 7 år plager i stigende grad flere bydele i København, viser ny rapport fra SSP sekretariatet.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Mikal Schlosser)

På Indre Nørrebro har en gruppe børn i alderen 7-13 år været uroskabende. Gruppen har udøvet hærværk, kastet med sten og haft en konfliktfuld adfærd.

Sådan lyder det i en ny rapport fra SSP sekretariatet, som er et lokalt samarbejde mellem en række forvaltninger, kriminalforsorgen og Københavns Politi.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Rapporten viser, at kriminelle grupperinger med unge under 18 år i stigende grad manifesterer flere bydele i København, heriblandt Indre Nørrebro, hvor unge helt ned til 7 års alderen indgår i en kriminel gruppe.

Det er overraskende, at børnene er så unge, lyder det fra Roland Durup, der er psykolog og ekspert i ungdomskriminalitet.

- Det er et symptom på, at samfundet prioriterer forkert, når der ikke bliver sat penge af til børn og unge, hvor forældrene ikke kan være der for dem, siger psykolog Roland Durup fra foreningen 'Livsværk', der blandt andet arbejder med kriminalitetsforebyggelse blandt unge.

SSP sekretariatet i København vurderer, at de 7-13 årige har udvist bekymrende adfærd og/eller har begået førstegangskriminalitet.

SSP kan dog ikke direkte sige, om de helt unge har deltaget i kriminaliteten eller blot været til stede.

- Det kan være, nogen har været i periferien med nogen, der har kastet sten, så har man set gruppen og meldt dem, siger Tommy Laursen, der er sekretariatschef hos SSP i København.

Ifølge Tommy Laursen er det sjældent, at de hos SSP i København oplever, at unge helt ned til 7 år udviser kriminel adfærd. Men det kan altså ske.

Unge mennesker bliver draget af ældre. De synes, der er gang i gaden og så stiller de sig hen til dem, siger Tommy Laursen.

For at kriminaliteten i den unge gruppe skal mindskes, mener psykolog Roland Durup, at der skal være bedre muligheder for fritidsaktiviteter og omsorgsfuld voksne.

Politikere: Det kan vi ikke acceptere

Medlem af retsudvalget for Socialdemokratiet Lars Aslan Rasmussen er født og opvokset på Nørrebro i København, og det kommer ikke bag på ham, at børn ned til syv år er med i grupper, der laver kriminalitet.

- Der er nogle grupper med anden etnisk baggrund, der ikke har respekt for lov og orden, og det må man slå meget hårdt ned på. Det er både en opgave for de sociale myndigheder, men også for politiet, der skal have ressourcerne til at tage hånd om det, siger Lars Aslan Rasmussen og påpeger, at man er nødt til at slippe berøringsangsten og turde tale ærligt om, at der i nogle indvandrergrupper er problemer med manglende respekt for politiet.

Retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Kofod Poulsen understreger, det er vigtigt, at børn og meget unge, der begår kriminalitet, kan stilles til regnskab.

- Det kalder på, at vi skal have oprettet en ungdomsdomstol og revidere den kriminelle lavalder. Stod det til mig, blev den sat væsentligt ned, så vi kunne gribe tidligere ind og rette op på deres adfærd, inden de ender i grov kriminalitet og skader andre alvorligt, siger Peter Kofod Poulsen og understreger, at man i Dansk Folkeparti utålmodigt venter på regeringens udspil på området.

Medlem af retsudvalget for Venstre Jakob Engel-Schmidt mener, at vi først og fremmest skal interessere os for forældrene til de børn, der har problemer.

- Jeg synes, det er et gigantisk svigt af de forældre, der har ansvaret. Der må være nogle forældre, der enten ikke er i stand til at opfange, at der er problemer eller ikke interesserer sig for det og begge dele er lige sørgeligt.Ved du noget om kriminelle grupper med unge under 18, så skriv til journalist Amalie Abildgaard på ama@mx.dk.

Nu hærger klovnene i Aarhus: Biler må undvige - hopper rundt i trafikken
Nu hærger klovnene i Aarhus: Biler må undvige - hopper rundt i trafikken

Vrede studerende slår til igen: - Politikerne træder i spinaten
Vrede studerende slår til igen: - Politikerne træder i spinaten

Hjemløsedagen blev markeret: Hr. og fru Danmark skal vide, vi også er her
Hjemløsedagen blev markeret: Hr. og fru Danmark skal vide, vi også er her


LÆS OGSÅ: Skudoffer fra Emdrup er død af sine kvæstelser

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx