Af - 14/12-15 08:37

Se kortet: Disse københavnere er mest plaget af indbrudSe kortet: Disse københavnere er mest plaget af indbrud

Borgerne i Brønshøj-Husum var sidste år plaget af seks gange så mange indbrud som christianshavnerne.

Borgere i Brønshøj-Husum og Vanløse har markant større risiko for at få besøg af ubudne gæster, end resten af indbyggerne i Københavns Kommune.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Mens der sidste år blev begået 4,7 indbrud per 1000 indbyggere i hele kommunen, lå tallet på henholdsvis 8,6 og 8,1 indbrud for de to bydele, viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Faktisk var borgerne i Brønshøj-Husum plaget af seks gange så mange indbrud som christianshavnerne, der ligger nederst på listen.

Se, hvor der bliver begået flest indbrud i kortet øverst!

Ifølge vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Brian Belling, kan de geografiske forskelle hænge sammen med, at indbrudstyve ofte foretrækker at gå efter områder, hvor der er flere villaveje end boligområder med mange mennesker.

- Omrejsende kriminelle vælger typisk det samme område, hvis det er kendt territorium for dem. Er et indbrud gået godt, fortsætter de der, forklarer Brian Belling.

- Det kan være en narkoman, der kender eksempelvis Brønshøj særlig godt. Han vil typisk vælge det område, fordi han kender vejene og ikke et andet sted, tilføjer han.

Indbrudstyv angriber betjente med brødkniv i København
Indbrudstyv angriber betjente med brødkniv i København

Ny kampagne
I samarbejde med kommunen kører Københavns Politi i denne måned kampagnen 'Stop indbrud - Start Snakken', der via foldere og plakater giver gode råd til, hvordan københavnerne kan undgå indbrud gennem et godt naboskab.

- Julen er stadig højsæson for indbrud, fordi mange ikke er hjemme i ferien. Men hvis man laver aftaler med sine naboer om, at man holder øje med hinandens hjem, kan det være medvirkende til, at indbrudstyve holder sig langt væk, lyder det fra Brian Belling.

På trods af de geografiske forskelle, er antallet af anmeldte indbrud i privat beboelse Københavns politikreds faldet med 38 procent fra 2010-2014.


LÆS OGSÅ: Indbrudssager bliver syltet af presset politi

LÆS OGSÅ: Københavnere venter 523 dage på opklaring af indbrud

LÆS OGSÅ: Tyveriplagede butiksejere: Politiet kommer ikke

LÆS OGSÅ: Rambuktyve i lastbil smadrer bygning under indbrud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx