Af - 15/01-16 06:40; Opdateret: 15/01-16 11:47

Rotteanmeldelser i København når nyt kedeligt niveauRotteanmeldelser i København når nyt kedeligt niveau

Antallet af rotteanmeldelser i hovedstaden har aldrig været højere. I 2015 modtog kommunen 7.314 henvendelser fra borgere, der havde set den langhalede gnaver oven for kloakken.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Københavns Kommunes rotteproblemer ser ud til at følge den kedelige, opadgående kurve, der har tegnet sig de seneste år. Fra i 2012 at ligge på cirka 4.400 anmeldelser nåede problemerne sidste år hidtil usete højder. 7.314 henvendelser modtog kommunen i 2015. En stigning på 8 procent i forhold til året før.

Danmark slås med rekordmange rotter
Danmark slås med rekordmange rotter

Ifølge Kim Maimann, miljøinspektør i Københavns Kommune, kan man ikke entydigt sige, om stigningen skyldes flere rotter:

- Det kan sagtens være, at der er kommet flere rotter, men det hænger også sammen med, at det er blevet nemt at anmelde. I dag behøver folk ikke vente til, at de kommer hjem fra arbejde og sidder foran computeren. De kan gøre det direkte fra mobilen i det øjeblik, de ser en rotte, og det betyder noget for det samlede antal anmeldelser, siger han og understreger, at man ikke kender det eksakte antal rotter i hovedstadens undergrund.

- Et skøn, som er baseret på nogle brøndmålinger foretaget for 8-10 år siden, siger mellem 250.000 og 300.000 rotter.

Intelligent dræberteknologi er hotteste våben mod rotte
Intelligent dræberteknologi er hotteste våben mod rotte

Anmeldelserne fra 2015 tegner samtidig et billede af, at københavnerne må kigge indad, når ansvaret for de massive rotteproblemer skal placeres.

Ud af de cirka 7.000 henvendelser fandt kommunen 1.800 defekter. Af dem stammede kun 100-120 fra det offentlige kloaknet. Resten kom fra kloaker ude hos parcelhusejerne og i private boligforeninger.

Hver dag får danskere besøg af rotter i toilettet
Hver dag får danskere besøg af rotter i toilettet

Rotter i toilettet efterlader giftig tis på brættet
Rotter i toilettet efterlader giftig tis på brættet

Johnny Pedersen, sektionsleder i Drift Spildevand hos Hofor, som står for vedligeholdelsen af det offentlige kloaknet i København, fortæller, at de hvert år poster adskillige millioner i sikringen af kloakerne:

- Vi drifter og vedligeholder cirka 1.400 kilometer kloakledning, og det koster 50 millioner kroner årligt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx