Af - 18/09-13 13:07

LA: Skoleledere skal lettere kunne fyre lærereLA: Skoleledere skal lettere kunne fyre lærere

Det er fint, at Københavns overborgmester Frank Jensen truer med at fyre dårlige skoleledere, siger Liberal Alliance, der vil gå endnu længere og gøre det lettere for lederne selv at fyre lærere.

storybild

Liberal Alliance vil give skolelederne på de københavnske folkeskoler mulighed for at fyre lærere, der ikke leverer varen, og belønne dem, der gør det godt. (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Det er helt fint, når Københavns overborgmester Frank Jensen går ud og truer kommunens skoleledere med en fyreseddel, hvis de ikke leverer varen og får elevernes karakterer op og lærerens sygefravær ned. Det siger Liberal Alliances medlem af Borgerrepræsentationen Lars Berg Dueholm til Metroxpress.

- Det er bestemt den rigtige vej at gå. Det er en god idé, men det er vigtigt, at skolelederne også får mulighed for at lede skolen, og dermed får mulighed for selv at afskedige eller belønne lærere, der gør det skidt eller godt, siger Lars Berg Dueholm og tilføjer, at det i dag er alt for besværligt for en skoleleder at afskedige en lærer, der ikke leverer varen.

LÆS OGSÅ: Frank Jensen vil fikse skoler for milliarder

- Vi skal væk fra den tankegang, at blot fordi man en gang er kommet indenfor døren, så kan man blive siddende, uanset hvor dårligt man gør det. Og den, der gør det godt, skalomvendt også kunne belønnes. Sådan hænger det private arbejdsmarked sammen, siger Lars Berg Dueholm og understreger, at politikerne selvfølgelig er nødt til at sætte nogle konkrete og målbare mål op, som skolelederen kan arbejde efter.

Hos Enhedslisten vender medlem af Borgerrepræsentationen Morten Kabell imidlertid både tommelfingeren og mundvigene nedad til Frank Jensens udmelding.

LÆS OGSÅ: 10. klasser skal en tur i laboratoriet

- Det er et helt forkert signal at sende ud. Trusler har aldrig virket godt, og når vi i Københavns Kommune siger, at vi skal have tillid til vores ansatte, så duer det ikke at true med fyringer, siger han og tilføjer:

- Det er få måneder siden, vi havde en historisk stor lærerkonflikt i folkeskolen med lockoutede lærere. tilliden er brudt. Og den første udmelding, der kommer fra overborgmesteren, er, at han vil fyre ledere. Hvad med i stedet at gå ud og sige: Her er redskaberne. Dem forventer vi, I bruger og skaber resultater med. For vi ved, at vi har nogle dygtige skoleledere.

Også på de sociale medier deler Frank Jensens udmeldinger vandene. SF’s sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen skriver: 'Hvem sagde tillid? Jeg tror det er en ualmindelig dårlig ide at kick-starte skolereformen med en trussel.'

Den radikale integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev er omvendt tilfreds og tweetede i aftes: 'Enig med @FrankJensenKBH. Vi skal ikke acceptere dårligere ledere. RV vil afsætte midler til efterudd og resultatløn.'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen manglede fart - ligner...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx