Af - 10/02-16 10:51

Nyt tiltag vil puffe unge i job eller uddannelseNyt tiltag vil puffe unge i job eller uddannelse

Organisationen headspace vil finde praktikpladser til unge, der står uden for uddannelse eller job.

storybild

20-årige Harde Sobhanzadeh fik en elevplads hos Syd Energi via headspace+ Esbjerg. Joblæringstiltaget bliver i 2016 udvidet til København. (Billede: headspace)

Et kærligt skub i den rigtige retning.

Nonprofitorganisationen headspace opretter joblæringscentre flere steder i landet i år, heriblandt på Nørrebro, for at få ledige over 18 år i job eller uddannelse.

I headspace København er vi ved at samle et virksomhedsnetværk, som skal være med til at løfte et socialt ansvar, ved at tilbyde joblæring til unge mennesker, som står uden for job og uddannelse, forklarer headspace's centerchef i København, Christian Lund.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

I Esbjerg er headspace+ blevet afprøvet i et pilotprojekt, og her vender de involverede firmaer, herunder el-selskabet Syd Energi (SE), tommelfingeren opad.

- headspace+ er et utroligt sympatisk og godt initiativ, som vi har været rigtig glade for at deltage i. Vi glæder os over, at der er ambitioner om, at tiltaget kan skabe endnu mere nytte rundt om i landet, siger SE's kommunikationschef, Jan Lyng Lauridsen, og han tilføjer.

- Vi har ikke været i direkte dialog med headspace om nye tiltag, men hvis der er et ønske om, at vi skal få en rolle i en udvidelse til København, så er vi åbne over for den mulighed, siger han.

Flere elever bliver på skolebænken i deres praktiktid
Flere elever bliver på skolebænken i deres praktiktid

Én af dem, der har draget nytte af pilotprojektet, er 20-årige Harde Sobhanzadeh, der i dag er elev hos IT-support hos SE, efter at han i halvandet år forgæves søgte læreplads, efter endt hg-uddannelse.

- Jeg har oplevet, at headspace+ er et program, der er i stand til at hjælpe mange unge mennesker. Det var fantastisk at få en elevplads, og jeg er meget taknemmelig for, at headspace hjalp mig med det, forklarer han.

Læs mere om headspace+ her.

Fremdriftsreform er stadig kulsort for studerende
Fremdriftsreform er stadig kulsort for studerende

LÆS OGSÅ: Arbejdsløse Katrine: Folk siger 'så må du få et job i Netto'

LÆS OGSÅ: Behovet for praktikpladser er blevet endnu større

LÆS OGSÅ: Galt eller genialt? Arbejdsløse sendes til fodbold

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx