Af - 12/01-15 07:41

Det tilbyder Tivoli sine naboer i kompensation for højere FredagsrockDet tilbyder Tivoli sine naboer i kompensation for højere Fredagsrock

Forlystelsesparken er klar til at forhandle med naboerne for at få lyden i vejret til koncerter på Plænen.

storybild

Tivoli vil have lov til at skrue endnu højere op for lyden, når der er Fredagsrock på programmet. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Ønsket om at skrue op for lyden til Fredagsrock er så stort for Tivoli, at den gamle have er villig til at skrue ned for mængden af fyrværkerishow, for at imødekomme naboernes protester mod højere lyd.

Det fremgår af den ansøgning om lov til at skrue op for lyden, som Tivoli i kølvandet på efterårets debat om havens støjniveau, nu har sendt til Københavns Kommune.

Naboer har fået nok: Nej til højere fredagsrock i Tivoli
Naboer har fået nok: Nej til højere fredagsrock i Tivoli

‘For at opveje de eventuelle gener for naboerne ved et forhøjet lydniveau under koncerter, vil vi derfor gerne forsøge at imødekomme naboerne på et andet ’problemområde’, nemlig fyrværkeri … Vi tilbyder derfor at begrænse os til max 1 fyrværkeri om ugen, dog med undtagelse af fem uger om året’, lyder det i Tivolis ansøgning.

Haven må i dag affyre fyrværkeri fire gange om ugen året rundt. Om den ret i dag udnyttes til fulde, har metroxpress ikke kunnet få bekræftet. Tivoli ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere yderligere på ansøgningen.

Københavnere om fredagsrock: Giv nu lyden fuld gas i Tivoli
Københavnere om fredagsrock: Giv nu lyden fuld gas i Tivoli

- Vi har ikke så meget at sige lige nu. Vi har jo netop afleveret en grundig ansøgning der i første omgang taler for sig selv. Nu skal embedsmænd og evt. politikere lige have lov at læse ansøgningen igennem og er der spørgsmål mm så er vi altid klar på dialog, siger pressechef i Tivoli Torben Plank til metroxpress.

Heller ikke formand for foreningen Tivolis Naboer Thomas Brögger ønsker at kommentere ansøgningen.

- Vi vil tage det op i foreningen, og så vil vi vente på, at sagen kommer i høring, som Københavns Kommune tidligere har fortalt os, vil ske, siger Thomas Brögger, der i efteråret fortalte til metroxpress, at mange naboer til Tivoli, som det er nu, tager væk i weekenden, fordi lydniveauet fra havens koncerter er for højt.

Politiet opruster i nattelivet: Slut med støj, utryghed og gade-tisseri
Politiet opruster i nattelivet: Slut med støj, utryghed og gade-tisseri

Samtidig fortalte underholdningsdirektør i Tivoli Stine Lolk, at haven oplever flere klager over for lav lyd, og at lydniveauet får flere bands til at takke nej til at spille i Tivoli.

Er mindre fyrværkeri og højere lyd en god løsning for Tivoli og dets naboer? Deltag i debatten her på siden på Facebook.com/mxkbh

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx