Af - 07/07-14 12:37

Ved du hvor mælken kommer fra?Ved du hvor mælken kommer fra?

En sommercamp for børn skal i denne uge lære de københavnske børn om mad, ressourcer og gode vaner.

storybild

GoGreenCopenhagens feriecamp foregår på 'Bondegården' i Remiseparken på Amager. (Billede: Arkivfoto/Urbanplanten)

Er en fastfoodburger med salat grøn mad? Hvor gør vi af skraldet og hvor kommer mælken fra? Det er bare nogle af de spørgsmål som man kan få svar på i denne uge, hvis man er mellem 8 og 10 år og har lyst til at være en af byens grønne helte på økologisk mission.

- Børn er meget nysgerrige, og jo hurtigere man får gode vaner, des større chance er der for at man tager dem til sig, forklarer Pia Rathsach, der som en del af GoGreenCopenhagen står bag en sommercamp for børn i København, hvor de kan lære om økologi, vand, energi og ressourcer.

Alligevel bliver det dog overhovedet ikke som at gå i skole, lover hun.

Teenagere gider ikke med familien på sommerferie
Teenagere gider ikke med familien på sommerferie

- Vi skal ud og finde råvarerne selv og lave mad over bål, og vi bygger det hele op omkring et børneunivers, hvor børnene er helte, der skal bekæmpe et grimt vanedyr, siger hun.

Campen foregår ved de to bemandede legepladser Byggeren og Bondegården, der ligger i Remiseparken i Urbanplanen. Og håbet er, at nogle af de gode leveråd kommer med hjem til familien.

Skrækuge foran os: Voldsomt uvejr rammer Danmark
Skrækuge foran os: Voldsomt uvejr rammer Danmark

- Børn er virkelig gode ambassadører, så når de står nede ved køledisken, kan de måske være med til at påvirke, hvad der kommer i indkøbskurven, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx