Af Christian Hansen - 02/09-17 08:18

Har du også undret dig? Derfor flyver det samme fly rundt over KøbenhavnHar du også undret dig? Derfor flyver det samme fly rundt over København

Københavns Politi bruger på daglig basis forsvarets fly til at overvåge hovedstaden som led i bekæmpelsen af den verserende bandekonflikt, der siden 12. juni har resulteret i 26 skyderier, hvilket også er gået ud over tilfældige forbipasserende.

storybild

Tirsdag aften fløj et af forsvarets to fly, der bliver brugt til overvågningen af København, rundt over byen i mindst seks timer frem til midnat.

Nu oplyser Københavns Politi, hvordan de cirkulerende fly over byen bliver anvendt konkret for at bremse den dødsensfarlige konflikt.

Politiinspektør i Københavns Politi, Jens Jespersen, fortæller til BT, at anvendelsen af fly aldrig før er blevet brugt i det omfang, det er tilfældet nu.

- Vi bruger luftstøtte hver dag i øjeblikket. Vi har før brugt fly til generel overvågning, eksempelvis da København blev ramt af flere bilbrande sidste år. Vi har også brugt fly ved demonstrationer og fodboldkampe, men at bruge det systematisk i forbindelse med en tryghedsskabende indsats dag efter dag, har vi ikke gjort før, siger han og fortsætter:

»Det siger noget om den alvorlighed, som vi ser på det her med.«

Jens Jespersen fortæller, at flyets udstyr gør det muligt at se ligeså godt i mørke, som når det er lyst. Og så afslører han detaljer om, hvordan flyene bliver anvendt taktisk.

- Vi kan med flyet observere mistænkelige personer og rette kameraerne mod dem, så vi kan se, om de smider effekter fra sig eller stikker af. På jorden er vi enten til fods, i bil eller på motorcykel. Men vores modstandere arbejder med vagtposter, så de kan advare hinanden og stikke af, når vi kommer. Det kan vi så se fra luften, så vi kan sætte efter dem på jorden, siger politiinspektøren.

Han fortæller, at overvågningen fra luften har ført til flere anholdelser.

- Vi har fået fat i folk, vi gerne vil have fat i, og fundet effekter i relation til den verserende konflikt, siger Jens Jespersen, der ikke vil uddybe om han henviser til våben, narkotika eller noget helt tredje.

Flyenes summen over hovedstaden har generet flere borgere, men indtil videre fortsætter overvågningen.

- Desværre for natteroen i København giver det i høj grad mening at bruge flyet fortsat i forhold til den samlede bandeindsats, siger Jens Jespersen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lokomotivfører i chok: Drama ved...
bt.dk
Medie: Der ligger udkast til forlig
bt.dk
Vild med dans-stjerne om faderens...
bt.dk
DR ændrer kursen radikalt: 'Den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx