Af - 27/03-15 18:24

Torvehallerne åbner omstridt udendørs områdeTorvehallerne åbner omstridt udendørs område

To gamle kendinge vender tilbage til Torvehallerne og får selskab af fem nye koncepter, når nye boder åbner på pladsen udenfor.

storybild

Arelaet mellem de to torvehaller får nu faste boder med overdækning. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Efter flere års intens diskussion om den udendørs markedsplads på Israels Plads åbner Torvehallernes nye faste, udendørs markedsboder nu. I påskeferien åbner de første to af i alt otte nye stader i ens boder og indtages af et par gamle kendinge på pladsen, nemlig Cava Bar og Tango Grill.

Kendt restaurant indtager Torvehallerne
Kendt restaurant indtager Torvehallerne

- Der har været tvivl om vi åbnede igen, og vi har været usikre på, hvad det ville blive til. Men nu er der en plan, og vi tror på, at det bliver lige så hyggeligt, som det har været førhen, siger Thea Frøkjær, der står bag Cava Bar og Tango Grill.

- Tango Grill bliver lidt mindre, og derfor kan det være, at vi skal ændre lidt i konceptet, siger hun og tilføjer, at boderne ankommer den 30. marts og forventes at åbne den 1. eller 2. april.

Torvehallerne åbner billigt onsdagsmarked
Torvehallerne åbner billigt onsdagsmarked

Hvem de resterende seks stadeholdere bliver, vil konceptdirektør i Torvehallerne Niels Lønborg Brandt endnu ikke løfte sløret for. En enkelt er en permanent lejer i Torvehallerne, der rykker udenfor, mens de sidste fem bliver helt nye koncepter.

Jeudan, der driver Torvehallerne, har tidligere søgt om lov til at overdække pladsen, men det blev efter massiv modstand stemt ned af politikerne. Også den nye plan, hvor der overdækkes med parasoller, har fået hårde ord med på vejen fra blandt andet arkitekten bag Torvehallerne, men politikerne på rådhuset har givet grønt lys, og Niels Lønborg Brandt er tilfreds. For han mener, at det giver mulighed for mere end en traditionel markedsplads.

Stjerne-kok kapper alle bånd til populær restaurant
Stjerne-kok kapper alle bånd til populær restaurant

- Vi ser gerne, at de otte udendørs boder bliver permanente året rundt. Vi vil gerne gøre det muligt at skifte ud, så man kan nøjes med at leje en bod for enten sommer eller vinter, siger han.

De sidste seks boder åbner den 1. maj.

LÆS OGSÅ: Indbrud har forsinket torvehaller med måneder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx