Af - 04/02-14 11:23

Nu får naboerne lov til at klage over metrostøjNu får naboerne lov til at klage over metrostøj

En ny afgørelse fra Natur- og Miljøklagernævnet underkender Frederiksberg Kommune.

storybild

Ole Møllers udsigt over metrobyggepladsen ved Aksel Møllers Have. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Naboer til metrobyggeriet på Frederiksberg får i fremtiden mulighed for at klage over støjende aftenarbejde fra byggepladserne.
En ny kendelse fra Natur- og Miljøklagenævnet giver nemlig borgerne dispensation til at klage over støj i forbindelse med den udvidede arbejdstid på metrobyggepladsen ved Aksel Møllers Have.

Hidtil har naboerne på Frederiksberg været afskåret muligheden for at klage til Natur- og Miljøklagenævnet, som beboerne i Københavns Kommune ellers har kunnet, fordi de to kommuner regulerer metrobyggeriet med to forskellige regelsæt.

Ekspert: Frederiksberg Kommune bryder loven
Ekspert: Frederiksberg Kommune bryder loven

I sommer valgte Frederiksberg-beboerne alligevel at klage til Natur- og Miljøklagenævnet over den manglende klagemulighed.

- Vores advokat indgiver en klage - for en sikkerheds skyld. Vi er plagede af aftenarbejdet på lige fod med naboerne til de andre metrobyggepladser, sagde Ole Møller, formand for Ejerforeningen Godthåbs Have og nabo til metrobyggepladsen i Aksel Møllers Have, dengang til Metroxpress.

Kommune-smøl kan koste naboer erstatning
Kommune-smøl kan koste naboer erstatning

Og nu giver Natur- og Miljøklagenævnet dem mulighed for at klage over de udvidede arbejdstider på byggepladserne.

- Frederiksberg Kommunes forskrift til regulering af bygge- og anlægsarbejder er udstedt på et tidspunkt, hvor der ikke var klageadgang til Natur- og Miljøklagenævnet. Lovgivningen på området er siden Frederiksberg Kommunes vedtagelse af forskriften ændret, således at klageadgang ikke kan afskæres i sager vedrørende kommunens egne virksomheder, står der i afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet.

Natur- og Miljøklagenævnet vil nu gå i gang med at behandle den indholdsmæssige del af sagen, som kun gælder byggeriet ved Aksel Møllers Have.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx