Af - 04/02-14 11:23

Nu får naboerne lov til at klage over metrostøjNu får naboerne lov til at klage over metrostøj

En ny afgørelse fra Natur- og Miljøklagernævnet underkender Frederiksberg Kommune.

storybild

Ole Møllers udsigt over metrobyggepladsen ved Aksel Møllers Have. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Naboer til metrobyggeriet på Frederiksberg får i fremtiden mulighed for at klage over støjende aftenarbejde fra byggepladserne.
En ny kendelse fra Natur- og Miljøklagenævnet giver nemlig borgerne dispensation til at klage over støj i forbindelse med den udvidede arbejdstid på metrobyggepladsen ved Aksel Møllers Have.

Hidtil har naboerne på Frederiksberg været afskåret muligheden for at klage til Natur- og Miljøklagenævnet, som beboerne i Københavns Kommune ellers har kunnet, fordi de to kommuner regulerer metrobyggeriet med to forskellige regelsæt.

Ekspert: Frederiksberg Kommune bryder loven
Ekspert: Frederiksberg Kommune bryder loven

I sommer valgte Frederiksberg-beboerne alligevel at klage til Natur- og Miljøklagenævnet over den manglende klagemulighed.

- Vores advokat indgiver en klage - for en sikkerheds skyld. Vi er plagede af aftenarbejdet på lige fod med naboerne til de andre metrobyggepladser, sagde Ole Møller, formand for Ejerforeningen Godthåbs Have og nabo til metrobyggepladsen i Aksel Møllers Have, dengang til Metroxpress.

Kommune-smøl kan koste naboer erstatning
Kommune-smøl kan koste naboer erstatning

Og nu giver Natur- og Miljøklagenævnet dem mulighed for at klage over de udvidede arbejdstider på byggepladserne.

- Frederiksberg Kommunes forskrift til regulering af bygge- og anlægsarbejder er udstedt på et tidspunkt, hvor der ikke var klageadgang til Natur- og Miljøklagenævnet. Lovgivningen på området er siden Frederiksberg Kommunes vedtagelse af forskriften ændret, således at klageadgang ikke kan afskæres i sager vedrørende kommunens egne virksomheder, står der i afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet.

Natur- og Miljøklagenævnet vil nu gå i gang med at behandle den indholdsmæssige del af sagen, som kun gælder byggeriet ved Aksel Møllers Have.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udstødt stjerne blev hyldet og lagt...
bt.dk
På onsdag ventes dommen:...
bt.dk
Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx