Af - 30/06-15 12:57

Så er det sidste udkald: Til midnat dør denne legendariske klippertSå er det sidste udkald: Til midnat dør denne legendariske klippert

I dag er sidste dag, du kan rejse på klippekort i hovedstadsområdet.

Bildstrecke im Grossformat »

I dag, tirsdag, er absolut sidste udkald for at bruge de farvede klippekort i hovedstadsområdets toge, busser og metro.

- Man kan bruge dem frem til midnat. Men så er det også slut, fortæller Aske Wieth-Knudsen, der er chef for forretningsudvikling i DSB.

DSB lader passagerer surfe gratis i hele landet
DSB lader passagerer surfe gratis i hele landet

Selvom DSB stoppede salget med klippekortene den 8. februar og har kørt en informationskampagne omkring udfasningen i mere end et år, står der dog stadig klippekorts-automater rundt omkring på stationerne.

- Men vi har sat klistermærker på dem, hvor der står, at man ikke længere kan bruge de farvede klippekort, fortæller Aske Wieth-Knudsen.

DSB om klamt betræk-trick: Vi støvsuger sæderne hver dag
DSB om klamt betræk-trick: Vi støvsuger sæderne hver dag

750 kroner i bøde
Skulle det dog være gået hen over hovedet på nogle passagerer, at klippekortene fra i morgen er ugyldige, er DSB-personalet ifølge Aske Wieth-Knudsen blevet instrueret i at udvise konduite (situationsfornemmelse, red.) her i begyndelsen - ligesom de også er blevet udstyret med kort, der informerer ordningen.

- Som udgangspunkt koster det 750 kroner i kontrolafgift, hvis man rejser på klippekortene. Men hvis man for eksempel kommer fra Jylland og ikke er bekendt med, at klippekortene nu er ugyldige, og man har handlet i god tro, så giver vi selvfølgelig ikke en bøde her i starten, siger Aske Wieth-Knudsen.

Dyrt at løbe tør for strøm: DSB straffer med 750 kroner
Dyrt at løbe tør for strøm: DSB straffer med 750 kroner

Brug rejsekortet
Han anbefaler, at folk i hovedstadsområdet fremover går over til at bruge rejsekortet eller DSB's klippekorts-app til mobilen.

- Min primære anbefaling er dog rejsekortet, da man her får tyve procent rabat uden for myldretiden og i weekenderne og på helligdage, siger han og tilføjer, at rabatten i forhold til myldretiden falder inden for tidsrummene 11-13 og 18-07 i hverdagene.

KLUMME: R.I.P Kære klippekort R.I.P
KLUMME: R.I.P Kære klippekort R.I.P

Hvis folk ligger inde med klippekort, som de ikke kan nå at få brugt, er der desuden mulighed for at få klippene refunderet via klippekort.dk eller donere klippenes værdi til velgørenhed, forklarer han.

- Vi har indgået et samarbejde med Børnehjælpsdagen, der støtter anbragte børn og unge, som bor i plejefamilier eller på børnehjem, siger Aske Wieth-Knudsen og tilføjer, at bidragene går til små og store ting som eksempelvis transport til- og fra fritidsaktiviteter, jule- og sommerarrangementer samt computere, som mange anbragte børn ellers ikke kan få.


LÆS OGSÅ: Fusk i bussen: Billetsnyd til millioner

LÆS OGSÅ: Rejsekort sparer passagerer for millioner af kroner

LÆS OGSÅ: Loyale pendlere får ekstraregning trods lavere service

LÆS OGSÅ: Frustreret pendler: DSB gav mig helt forkert råd om mistet cykel

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx