Af - 27/01-14 09:35

Farlige broer fikses før tidFarlige broer fikses før tid

Arbejdet med at reparere seks slidte broer går formentlig i gang før tid.

storybild

Langebro er en af de seks broer, der nu skal renoveres. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Renoveringen af seks stærkt nedslidte broer i København ser ud til at blive færdig før tid. En række byggeprojekter i kommunen er afsluttet før tid, og derfor beder politikerne på Københavns Rådhus nu om lov til allerede i år at tage hul på anlægsbevilling, der først skulle bruges i 2017.

- Det betyder, at vi kan komme i gang før tid, og det betyder, at det bliver billigere for københavnerne, for broerne bliver dyrere i vedligeholdelse for hver dag, der går, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EnL.).

Grønt lys til bedre trafiksignaler i København
Grønt lys til bedre trafiksignaler i København

For to år siden styrtede to 14-årige piger mere end fire meter ned, da et faldefærdigt rækværk på Dronning Louise Bro brast. Kort efter kom det frem, at en række københavnske veje og broer var så faldefærdige, at de skulle genoprettes for op mod 6,6 milliarder kroner.

Ifølge kommunen er flere af broerne stærkt nedslidte. En betegnes som i ‘dårlig stand’, mens en anden bør renoveres ‘hurtigst muligt, hvis ikke broen skal udskiftes helt’. Men det er fuldt ud sikkert at færdes på broerne, forsikrer borgmesteren.

- Der føres løbende tilsyn, og jeg har fuld tillid til, at det gøres effektivt. Det er i 11. time vi renoverer broerne, men det er ikke over tid, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx