Af - 11/02-16 07:44

Stor del af hovedstadens kommuner mangler en terrorplanStor del af hovedstadens kommuner mangler en terrorplan

Flere kommuner mangler en terrorplan, og det er ikke godt nok, mener Radikale Venstre. 'Se at komme i gang', lyder de fra De Konservative.

storybild

Det e rsnart et år siden, at København blev ramt af angebene ved Krudttønden og synagogen i Krystalgade. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Kommunerne spiller en afgørende rolle i den forebyggende indsats mod radikalisering. Alligevel er det kun halvdelen af kommunerne i hovedstadsområdet, der har en nedfældet strategi på området.

Det viser en rundspørge, som DR P4 København har lavet.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Kun 13 af 26 kommuner i hovedstadsområdet svarer ja til, at de har en strategi for forebyggelse af radikalisering af ekstremisme. Flere kommuner svarer, at de har fokus på det forebyggende arbejde uden en decideret strategi.

Men det er ikke godt nok, siger Radikales retsordfører Sofie Carsten Nielsen til DR P4 København.

- De kommuner, der ikke har sådan en strategi, burde få det nu, det vil jeg virkelig opfordre til. Når man har en strategi, så får man sat fokus på det i alle ledelseslag i kommunen. Og man får sendt det signal til forældre, elever og lærere og alle andre dele af kommunen om, at det her er vigtigt, mener den radikale folketingspolitiker.

Politiet løslader mistænkelig mand ved synagogen
Politiet løslader mistænkelig mand ved synagogen

Også De Konservatives integrationsordfører Naser Khader opfordrer kommuner, der ikke har en formel strategi, til at få en lavet:

- Se at komme i gang med at få en skreven strategi, som formidles ud til partnerne i kommunen. Radikalisering er en sygdom, der kan ramme alle uanset sociale lag, og uanset hvor man bor. Derfor er det enormt vigtigt, at alle kommuner har en strategi, siger han til DR P4 København.

Angreb mindes med lyskæde fra Krudttønden til synagoge
Angreb mindes med lyskæde fra Krudttønden til synagoge

Frederiksberg er en af de kommuner, der, trods flere indberetninger til myndighederne om mulig radikalisering blandt kommunens unge, ikke har en egentlig strategi for forebyggelse af radikalisering. For dårligt, siger Venstre.

- Det er et problem. Der er unge på Frederiksberg, der bliver radikaliseret. Og vi har haft unge, der har været involveret i forskellige terrorlignende episoder, så det er et problem, vi skal tage alvorligt på Frederiksberg, siger politisk ordfører for Venstre i Frederiksberg Kommune, Jan. E. Jørgensen, til DR P4 København.

Sidste år lavede regeringen en plan for forebyggelse af radikalisering, hvor kommunernes rolle blev understreget. Blandt andet blev der afsat 9,6 millioner kroner til at styrke den kommunale indsats.

Brand på restaurantskib i Københavns Havn
Brand på restaurantskib i Københavns Havn

LÆS OGSÅ: Trods få ulykker: Her er politiets største pengemaskine

LÆS OGSÅ: Danmark får sin første kvindemoské

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexskandale får topatleter på banen:...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Kendt modefirma beskylder dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx