Af - 19/12-13 12:41

Kasseret leverpostej bliver hjemløses julemadKasseret leverpostej bliver hjemløses julemad

80 paller kasseret mad er netop nu i gang med at blive fordelt hjemløse og socialt udsatte i København.

storybild

Gitte Johansens værested Projekt Hjemløs er et af de steder, der har fået gavn af den kasserede mad. (Billede: Klaus Sletting)

God mad skal ikke smides i skraldespanden. Det er tanken bag initiativet Stop Spild Af Mad, der i dag sørger for at 80 paller mad ender hos hjemløse og socialt udsatte på 30 væresteder, kvindehjem og asylcentre i Storkøbenhavn.

Maden er doneret af en række fødevarevirksomheder og ville ellers være endt i skraldespanden.

Tv-kendis holdt jul med hjemløse
Tv-kendis holdt jul med hjemløse

- Det er god føde og den er ikke for gammel. Men firmaerne kan ikke selv sælge den videre, fordi den er for tæt på udløbsdatoen, fortæller stifteren af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, da metroxpress fanger hende på en telefon midt i maduddelingen.

Det er firmaer som Stryhns, Schulstad, Hanegal, Knorr og Pågen, der blandt andre har doneret den ellers udsmidningsklare mad.

Danskerne tænker kun på de hjemløse i december
Danskerne tænker kun på de hjemløse i december

Et af de væresteder, der får gavn af maduddelingen er Projekt Hjemløs i Københavns Nordvestkvarter, der serverer mad i weekenden til over 100 hjemløse.

- Væresteder som vores er under pres, og vi må kæmpe dagligt for at skaffe mad og midler. En madaktion som denne giver mig mulighed for at servere en masse dejlig, gratis mad, siger leder Gitte Johansen, der derfor er meget glad for donationen.

Nyt nødherberg åbner på Nørrebro
Nyt nødherberg åbner på Nørrebro

Logistikken er blevet klaret med hjælp fra blandt andre AB Catering, men også den nye fødevareminister Dan Jørgensen (S) har været med ude og give en hånd med.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx