Af - 27/10-15 17:46; Opdateret: 28/10-15 09:10

Renna udsat for sexistisk overgreb under bytur: Nu koger Facebook overRenna udsat for sexistisk overgreb under bytur: Nu koger Facebook over

Det er ikke første gang, det er sket for mig, lyder det fra 25-årige Renna, hvis opslag om en krænkende episode i det københavnske natteliv nu er gået viralt.

storybild

Renna Rose blev udsat for et sexistisk overgreb på Café Funke ved Sankt Hans Torv på Nørrebro. (Billede: Polfoto/Polfoto/Privatfoto)

En beretning på Facebook om et sexistisk overgreb i det københavnske natteliv er tirsdagen igennem blevet flittigt delt og liket tusindvis af gange.

Blandt brugerne er der massiv opbakning til den unge kvinde bag opslaget, 25-årige Renna Rose fra København.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Under en bytur sidste fredag på Café Funke på Nørrebro oplevede Renna Rose at blive raget på bagdelen af en mand og hans venner, og efterfølgende blive svinet til, fordi hun bad dem holde op.

- Jeg har mange gange før oplevet sexistiske overgreb i nattelivet. Fredag aften var den så gal igen. Da jeg passerer tre mænd, tager den ene mig på røven. Jeg vender mig om, peger på ham og siger "Det der stopper nu". Reaktionen bliver, at også hans venner rager på mig, mens ham, der startede, går helt tæt på og hvæser "Fuck dig, kælling", mens han vifter langefingeren et par centimeter fra mit ansigt, skriver Renna Rose, der forgæves forsøgte at få stedets bartender til at gribe ind.

Dansk bar anklaget for sexisme: Er denne frække video over stregen?
Dansk bar anklaget for sexisme: Er denne frække video over stregen?

- Da jeg ingen autoritet har, kalder jeg bartenderen over, der flad af grin spørger, hvad jeg dog havde forestillet mig, han skulle gøre ved det. "Smid dem ud - det er ulovligt", siger jeg. Endnu engang må han le, og forklarer mig så, at han ikke kan smide folk ud, hver gang der er en nærtagende pige på baren. Og derudover gør de det åbenbart på alle piger, så jeg skal ikke lade det stige mig til hovedet, siger han.

- Da jeg spørger, om han virkelig mener det, siger han et klart ja og stiller sig så helt tæt på mit ansigt og spørger, om jeg ikke også syntes, der var lidt frækt. Han himler med øjnene og vender sig om - tydeligt, at han mener, vores samtale er slut her.

- Heldigvis kunne jeg huske, at Cafe Funke for et par år siden var i kæmpe mediestorm, fordi de havde smidt to homoseksuelle mænd ud fra baren, fordi de kyssede. Så jeg smed lige, at jeg havde tænkt mig at skrive om det. Det skulle jeg bare gøre, sagde han. Det stod klart, at jeg endnu ingenting havde rørt hos ham. Først da jeg henviser til episoden med de to homoseksuelle mænd og spørger, om han virkelig er interesseret i endnu en tur i medierne, skifter han attitude.

- Fra at være hånlig, bliver han vred og presset. Han spørger agresseivt, om jeg vil have, han skal give dem en reprimante - det mente jeg, ville klæde ham, ja. Så det gjorde han - modvilligt og tydeligt langt mere frastødt af mig end af dem.

- Her er så første skriv om episoden og et opråb til alle om at sige fra overfor sexisme i nattelivet - samt at overveje en anden bar end Funke næste gang, I skal drikke en øl på Nørrebro. Nu vil jeg prøve at ringe til deres bestyrer og høre, hvordan han mener, personalet skal reagere på den slags... To be continued, slutter Renna Rose opslaget, der sent tirsdag eftermiddag er blevet liket af 9000 Facebook-brugere og delt mere end 2000 gange.

'Go' røv, smukke':  Hver fjerde kvinde oplever sexisme
'Go' røv, smukke': Hver fjerde kvinde oplever sexisme

Metroxpress har været i kontakt med Renna Rose. Hun fortæller, at det er langt fra er første gang, at hun er blevet raget på i nattelivet af fremmede mænd.

- Det er sket mange gange før alle mulige steder i byen. Og det er en udbredt misforståelse, at det kun er nogle bestemte typer mænd, der gør det. Det er alle typer. Men det, der var specielt ved denne her episode, var, at de blev aggresive. Normalt plejer fyre at blive flove, når man sætter dem på plads, siger hun.

Movia får massiv kritik for denne reklame: Er den over stregen?
Movia får massiv kritik for denne reklame: Er den over stregen?

Hun fortæller samtidig, at hun de seneste to dage har forsøgt at få fat på ejeren af caféen for at få en forklaring på, hvorfor personalet så passivt til. Men hendes opkald er endnu ikke blevet besvaret.

Café Funke har heller ikke svaret på Metroxpress' henvendelser, men til bt.dk siger ejer, Yasar Bazancir. følgende:

- Fredag aften har der været både to bartendere og to dørmænd på arbejde. Alle sammen siger, at de ikke har oplevet noget i den retning. Ingen kan genkende skildringen. Men nu vil vi forsøge at få kontakt til kvinden og holde et møde med hende, så vi helt præcist kan høre hendes kritik, siger Yasar Bazancir.

LÆS OGSÅ: Opfør dig ordentligt, mand! Fem bud til at undgå sexisme

LÆS OGSÅ: Danske kvinder afslører deres rædselshistorier i nyt hashtag

LÆS OGSÅ: Sportsfirma i shitstorm: Hvad er der galt her?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx