Af - 26/11-15 18:38; Opdateret: 26/11-15 22:16

TV: Tour de France-boss: København har en unik fordel som værtsbyTV: Tour de France-boss: København har en unik fordel som værtsby

Jeg har en god mavefornemmelse omkring det her, lyder det fra Overborgmester Frank Jensen.

Det skorter på ingen måde med ros fra chefen for Tour de France, Christian Prudhomme, når snakken falder på Københavns muligheder for at blive valgt som værtsby for Tour-starten i 2019 eller 2020.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Det er imponerende, hvor meget I bruger cyklen i jeres hverdag. Det er en helt unik ting, og linket mellem det og Tour de France som cykelløb er for mig at se jeres helt store fordel, siger den franske løbsdirektør, der torsdag ankom til København for at besigtige forholdene i den cykelglade by.

Vilde OL-planer: København kan blive værtsby for legene i denne disciplin
Vilde OL-planer: København kan blive værtsby for legene i denne disciplin

Sammen med Overborgmester Frank Jensen (S) drøftede Prudhomme de danske ambitioner om blive værtsby for den såkaldte 'Grand Départ' (Tour-starten, red.) over en frokost på byens rådhus, hvor også en række andre af landets borgmestre samt repræsentanter fra den danske cykelverden deltog.

God mavefornemmelse
- Jeg har en god mavefornemmelse omkring det her, lød det bagefter optimistisk Frank Jensen, som ser et kæmpe potentiale i at få bragt verdens største cykelløb til byen.

- Der er masser af turistindtægter og branding for byen, hvis det her lykkes. Tour de France er verdens tredje største sportsbegivenhed - kun overgået af fodbold-VM og OL. Vi snakker millioner af tv-seere, der kommer til at se vores by, smuk som den tager sig ud, sagde Frank Jensen, mens han med stolthed i stemmen viste den franske tour-boss byens bedste udsigt fra toppen af rådhus-tårnet.

Aarhusiansk bowlingrobot kvalificerer sig til OL: Så vild er den
Aarhusiansk bowlingrobot kvalificerer sig til OL: Så vild er den

- Det er en utrolig smuk by. Jeg fornemmer en stærk vilje fra Frank Jensen og resten af det danske hold. Og viljen er vigtig, sagde Christian Prudhomme.

Det er kun anden gang, at Christian Prudhomme besøger Danmark. Første gang var i 2011, da København var vært for VM i landevejscykling.


LÆS OGSÅ: Medie: Tour de France kommer ikke til Danmark

LÆS OGSÅ: Danmark går efter Tour de France-start i 2018

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx