Af - 16/01-14 19:38

Akuttelefon redder kvinde med hjerneblødningAkuttelefon redder kvinde med hjerneblødning

68-årig kvindes hjerneblødning var ikke blevet opdaget, hvis ikke det var for den nye akuttelefon, fortæller en ansat i SuperBrugsen, der ringede 1813.

storybild

En 68-årig kvinde kom blev i går behandlet på hospitalet efter et opkald til den nye akuttelefon 1813. Ellers var hun formentlig blevet sendt hjem med en hjerneblødning, fortæller den unge mand, der foretog opkaldet. (Billede: Polfoto/Thomas Borberg/arkiv)

En 68-årig kvinde havde gået desorienteret rundt i SuperBrugsen i Hørsholm i tre kvarter, da 19-årige Anders Bech, der arbejder i butikken, blev tilkaldt.

- Hun virker meget desorienteret og er svær at komme i kontakt med, fortæller han til mx.dk.

Politiker rystet over læger: Chikanerede akuttelefon
Politiker rystet over læger: Chikanerede akuttelefon

Kunden forklarer Anders Bech, at hun har ondt i hovedet, og han beslutter at ringe til den nye akuttelefon på 1813.

Her er sygeplejersken slet ikke i tvivl, da Anders Bech forklarer, at den 68-årige kunde er svær at komme i kontakt med, at hun trækker til venstre i stolen og at hendes ansigt 'hænger' i venstre side: Der er tale om en hjerneblødning.

1813 reddede kvinden
Som en sidste test beder sygeplejersken om, at kunden skal forsøge at klemme Anders Bechs hænder med begge sine hænder. Det kan hun sagtens med sin højre hånd – men ikke med venstre. Det afgør sagen, og syv minutter senere ankommer en ambulance.

- Efter min mening var det indsatsen fra sygeplejersken fra 1813, der har reddet denne kvindes liv, siger Anders Bech.

Akuttelefon mangler stadig læger
Akuttelefon mangler stadig læger

- Hun guidede med de rigtige spørgsmål, og jeg vil mene, at jeg ikke engang var blevet stillet igennem til en sygeplejerske, hvis jeg havde ringet 112, for det var jo 'bare' en forvirret dame med hovedpine, tilføjer han.

Episoden fandt sted halv fire onsdag eftermiddag. Fire timer senere besøgte to af den 68-årige kvindes familiemedlemmer SuperBrugsen for at takke Anders Bech. De fortalte, at kvinden var blevet kørt på Glostrup Hospital, hvor en scanning bekræftede hjerneblødningen.

Næsten umuligt at komme igennem til akuttelefonen
Næsten umuligt at komme igennem til akuttelefonen

Derefter var hun blevet transporteret til Rigshospitalet for at modtage behandling.

- Jeg vil være ærlig og sige, at jeg havde nok sendt hende hjem uden at have ringet 112, hvis ikke akuttelefonen havde været der. Og hvem ved, om kvinden så havde overlevet en hjerneblødning, spørger Anders Bech.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx