Af - 27/02-14 09:23

Her får du byens bedste tartarHer får du byens bedste tartar

Ifølge bogaktuelle madskribent Marie Holm er København en by internationale foodies rejser til. Og ikke kun på grund af Noma. Her er hendes fem bedste tip til København.

storybild

(Billede: Foto fra bogen)

1.Tartar
- Mit første tip er nødt til at være tartar. Danmark har oplevet en sand tartarbølge de seneste år, men den beste får man hos Manfreds i Jægersborggade. Det er en hakket tartar på en bund af sennepssovs, der er lavet på hele porcherede æg og udblødt brød. Den er især god, når man har tømmermænd, bagefter føler man sig virkelig restitueret.

Madklubbben åbner ny restaurant på fornem adresse
Madklubbben åbner ny restaurant på fornem adresse


2. Kaffe

- Den bedste kaffe i byen får man helt uomgængeligt hos Coffee Collective, der ligger flere steder i byen. Jeg får altid en dobbelt cappucino, for den har den bedste balance mellem kaffe og mælk, men er stadigt cremet som ind i helvede.


3. Kanelsnegl
- Den bedste kanelsnegl i byen får man på Café Det Vide Hus over for Rosenborg Slot. Det er et rigtigt kokkehangout og ejeren bager ind i mellem nogle fantastiske kanelsnegle, hvor der er så meget kanel i, at de ender i krydsfeltet mellem brunsviger og kanelsnegl.

Efter kritik: Nu bandlyser Brd. Price foie gras
Efter kritik: Nu bandlyser Brd. Price foie gras

4. Pølse
- Byens bedste pølse får man hos slagter Svendsen på Jagtvej. Han stopper en vidunderlig rå Cumberlandpølse med salvie og bacon, som man kan smide på panden derhjemme og putte i en hjemmelavet hotdog.

Københavnsk restaurant kåret til Nordens bedste
Københavnsk restaurant kåret til Nordens bedste


5. Morgenmad

- Byens bedste morgenmad får man hos Nordisk Brødhus i Rantzausgade. Den er en brunch blottet for alt det, man ikke gider. Bare brød fra stenovnen, et perfekt kogt æg, koldrøget skinke og skæreost.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dronningen har bedt om, at selv den...
bt.dk
Lars Løkke henvender sig direkte til...
bt.dk
Dansk tøjfirma gik konkurs: Nu er det...
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx