Af - 01/01-15 12:24; Opdateret: 01/01-15 13:30

Sig tak til disse gutter: De rydder op efter din nytårsfest - vi elsker DanmarkSig tak til disse gutter: De rydder op efter din nytårsfest - vi elsker Danmark

Mens københavnerne sov branderten ud, rykkede 35 frivillige ud for at rydde op efter nattens festligheder på Rådhuspladsen.

Bildstrecke im Grossformat »

Selv om Rådhuspladsen traditionen tro dannede rammen om byens største udendørs fest ved årsskiftet i nat, ser pladsen pæn og rydelig ud her til morgen. Og det er ikke, fordi københavnerne har husket at rydde op efter sig selv.

Mens de fleste sov branderten ud efter nattens festligheder, rykkede et hold frivillige i morges klokken otte ud for at samle flasker, konfetti og udbrændt fyrværkeri sammen.

Forsker: Unges nytårsforsætter er uhyggelige
Forsker: Unges nytårsforsætter er uhyggelige

- Der var bjerge af affald. Det har været noget af en fest, fortæller Mohammad Zakaria Khan, imam og formand for Islams Ahmadiyya Bevægelse, der holder til i Nusrat Djahan Moskeen i Hvidovre, til metroxpress.

For menigheden er det blevet en tradition at rydde op på Rådhuspladsen i København den 1. januar. Efter morgenbøn klokken seks, samles de til morgenmad og drager herefter sammen til Rådhuspladsen udstyret med store skraldesække.

Sådan imponerer du nytårsgæsterne med lækre drinks
Sådan imponerer du nytårsgæsterne med lækre drinks

- Vores religion lærer os, at vi skal hjælpe og passe på de steder, vi holder af. Vi elsker Danmark, og derfor er det vores pligt at hjælpe til med at holde det rent og pænt og smukt, forklarer Mohammad Zakaria Khan, der sammen med holdet på 50 frivillige i morges fik bugt med Rådhuspladsens affaldsmængder på en times tid.

Den yngste i frivillig-flokken var børn po cirka 10 år, mens den ældste var 79 år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx