Af - 11/02-16 18:10

Taxikrig kan lamme København: Rygter om stor blokade og gadekampeTaxikrig kan lamme København: Rygter om stor blokade og gadekampe

Taxichauffører vil angiveligt vise deres protest mod Uber og myndighedernes behandling af taxitjenesten ved at blokere centrale gader i København i weekenden.

storybild

Taxichauffører demonstrerede i sommer mod Uber foran Christiansborg. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Den dårlige stemning ulmer på flere netfora for taxichauffører i hovedstaden.

Tilsyneladende er tålmodigheden med myndighedernes behandling af sagen mod den private taxitjeneste Uber ved at slippe op, og rygtet går flere steder på, at flere hundrede taxichauffører i weekenden vil protestere i gaderne i København.

I en pressemeddelelse skriver brancheorganisationen Taxiførere i Danmark, at 'taxikrigen eskalerer' og at 'gadekampe ikke kan udelukkes'.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Formand Søren H. Nicolaisen uddyber overfor metroxpress, at organisationen ikke har noget at gøre med weekendens protester. Han viderebringer blot de oplysninger, han har fået fra forskellige dele af branchen.

Op til 10 gange så dyrt som normalt: Folk raser over Uber på nytårsaften
Op til 10 gange så dyrt som normalt: Folk raser over Uber på nytårsaften

- Dialogen rækker ikke længere, og nu bliver der talt om blokade. Det er opstået autonomt, og ingen lægger op til, at det skal være direkte voldsomt. Men der bliver talt om, at op til 300 chauffører vil deltage.

- Situationen er efterhånden ret tilspidset, og tiden er ved at være brugt op. Chauffører bliver fyret, og man tager levebrødet ud af munden på os. Uber blæser på lovgivningen, og det er grotesk, at vi, der overholder lovgivningen, i sidste ende bliver straffet, siger Søren H. Nicolaisen.

Joachim B: Problemet er ikke Uber, men loven
Joachim B: Problemet er ikke Uber, men loven

Allerede sidste weekend protesterede op imod 30 taxivogne i det centrale København. Hos Uber-chaufførerne forbereder man sig til weekenden ved at tilkalde beskyttelse.

- Vi har været ude at hyre et professionelt vagtværn, der står flere centrale steder i byen. De vil assistere os i tilfælde af, at der kommer til at ske ballade. Jeg synes, det er grotesk, at de angiveligt vil gå efter os. Vi er som Uber-chauffører den lille mand på gulvet - akkurat som taxichaufførerne. Konflikten handler om et langt større spørgsmål, lyder det fra Nicolai Jørgensen, der er Uber-chauffør og talsmand for Uber Partner Foreningen Danmark.

Uber-chaufførerne har i forvejen et såkaldt hotline, så de lynhurtigt kan få forstærkning fra andre chauffører, hvis de oplever ballade. En lignende løsning bruger mange taxichauffører.

Historisk: Politiet sigter Uber-chauffører
Historisk: Politiet sigter Uber-chauffører

Rygterne om weekendens blokade går blandt andet på, at taxichaufførerne vil afspærre Gothersgade og andre dele af Indre By med deres vogne. Tidspunktet ser ikke ud til at være fastlagt, men både fredag og lørdag aften og nat bliver nævnt.

Direktør Trine Wollenberg fra Dansk Taxi Råd har også hørt rygterne om weekendens protester. Hun fraråder taxichaufførerne i at deltage:

Uber blæser til taxikrig med gratis tur til julefrokost-sprittere
Uber blæser til taxikrig med gratis tur til julefrokost-sprittere

- Det skal man lade være med. Det er meget muligt, at man som chauffør mener, at Uber bryder loven. Det synes vi også. Men det skal vi lade myndighederne og politiet om at efterforske. Ved at lave de her blokader tager man kunderne som gidsel, og jeg kan kun anbefale, at man afholder sig fra at deltage.

Københavns Politi fortæller til metroxpress, at blokaden ikke er anmeldt som demonstration.

I seng med fjenden: 17 taxichauffører kørte for Uber
I seng med fjenden: 17 taxichauffører kørte for Uber

Uber er ikke vendt tilbage på metroxpress' henvendelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx