Af - 26/05-16 13:33

Klatreskovens skæbne afgøres på mandagKlatreskovens skæbne afgøres på mandag

Mandag bliver det endeligt besluttet, om Klatreskoven på Vesterbro skal fældes.

Bildstrecke im Grossformat »

Nu på mandag bliver det afgjort på et møde i Teknik- og Miljøudvalget, om Carlsberg Byen P/S kan få dispensation til at fælde Klatreskoven på Vesterbro.

400 nye ungdomsboliger - så fed bliver bydelen
400 nye ungdomsboliger - så fed bliver bydelen

Selskabet er i fuld gang med at udvikle den gamle bryggerigrund til et nyt kvarter og har tidligere lukket ned for eksempelvis koncertstedet Tap1 for at skabe plads til nyt byggeri. Hvis dispensationen gives, er et af de næste skridt at fælde Klatreskoven.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Udviklingen i området har mødt en vis modstand – blandt andre fra blogger og kunsthistoriker Line Rosenvinge, der sidste efterår skrev et kritisk indlæg til Børsen. Hun ærgrer sig over, hvis den populære klatrepark må lade livet.

- Det er ærgerligt, for Klatreskoven er autentisk og vellidt. Et af de sidste spor fra de 5-6 år, hvor mange forskellige aktører var med til at skabe et fantastisk byliv, skriver hun i en mail til Metroxpress og tilføjer:

- Det er lidt kikset, ikk'? Altså at lukke en masse finurlighed ind - en god blanding af etablerede kulturinstitutioner, enkeltmandsvirksomheder, selvorganiserede initiativer samt kreative og sociale virksomheder - og lade alle disse mennesker skabe en stemning og et område, som andre borgere valfarter til, hvorefter de én for én smides ud igen.

Hos Carlsberg Byen P/S forstår de frustrationen, men forsikrer om, at der ikke er nogen grund til bekymring.

- Jeg kan godt forstå, at mange er kede af at miste Klatreskoven, der har været og stadig er et stort aktiv for Carlsberg Byen. Men helt tilbage fra lokalplanen fra 2009 har det været præmissen, at der skulle bygges på området, og derfor er vi nødt til at fælde Klatreskoven, siger kommunikationschef Pernille Hebsgaard Rohdemeier og fortsætter:

- Der er planer om at bygge boliger og kontorer, men også blandt andet skoler og flere rekreative og grønne områder – faktisk flere end det er tilfældet nu. Vi mener, at det, der bliver bygget i stedet, nok skal opveje det, og at vi giver mere tilbage, end vi tager.

Kendt hotdogsted lukker: Det har ikke været en fantastisk forretning
Kendt hotdogsted lukker: Det har ikke været en fantastisk forretning

Så vild bliver årets Distortion
Så vild bliver årets Distortion

Dette er den hotteste madtrend lige nu: Her finder du de bedste steder
Dette er den hotteste madtrend lige nu: Her finder du de bedste steder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx