Af - 12/09-14 09:33; Opdateret: 12/09-14 10:56

Populær københavnerbar kræver millionerstatningPopulær københavnerbar kræver millionerstatning

Natklub stiller erstatningskrav om 1,5 millioner kroner efter bevillings-ballade i Københavns Kommune.

storybild

Benjamin Kelly kræver 1,5 millioner kroner i erstatning, efter Københavns Kommune nægtede ham bevilling til baren Max Billy. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Alt så ud til at være som det skulle være. Men det var det pludselig ikke alligevel. I 10 måneder stod lokalerne til baren Max Billy tomme, mens indehaver Benjamin Kelly og hans udlejer sloges med Københavns Kommunes bevillingsnævn, der efter først at have givet tilladelse til at åbne baren, pludselig vendte på en tallerken og afslog ansøgningen om bevilling.

Efter mere end et års tovtrækkeri med bevillingsnævnet stiller Max Billy nu erstatningskrav til Københavns Kommune.

Københavnsk bar fanget i politisk spil
Københavnsk bar fanget i politisk spil

- Det har kostet os os og vores udlejer 1,5 millioner kroner at have lejemålet stående tomt i 10 måneder. Nu stiller vi krav om erstatning. Ret skal være ret. Når de bryder lovgivningen, skal det jo ikke være os, der betaler gildet, og derfor er vi nødt til at kæmpe, siger han og tilføjer, at han også overvejer at køre en sag på baren Billy Booze, der i flere år før den planlagte åbning af Max Billy også kæmpede med Bevillingsnævnet.

En advokatundersøgelse fastslog kort før jul, at Bevillingsnævnet med daværende kulturborgmester Pia Allerslev (V) i spidsen handlede ulovligt, da man afviste en række ansøgninger om bevilling og nattilladelse til blandt andet Max Billy.

Sprut-sag: Pia Allerslev brød loven
Sprut-sag: Pia Allerslev brød loven

Advokat Morten Johansen, der repræsenterer selskabet bag Max Billy, mener ikke, der kan herske tvivl om, at der er grundlag for en erstatningssag.

- I den sønderlemmende kritik Københavns Kommune fik i i advokatundersøgelsen af de her konkrete bevillingssager står det klokkeklart, at det var ulovlig fremfærd fra deres side. Når kommunen har været så langt ude, så må den også tage ansvar for det, siger han.

Sprut-sag: Pia Allerslev brød loven
Sprut-sag: Pia Allerslev brød loven

Tidligere på året stævnede ejerne bag baren Musen og Elefanten Københavns Kommune for 850.000 kroner, for nægtet bevilling i samme periode.

Rivaler vil have Allerslev til at betale bar-brøler
Rivaler vil have Allerslev til at betale bar-brøler

Lilian Parker Kaule (LA), der fra i år har haft plads Bevillingsnævnet, mener at politikerne har handlet helt vanvittigt under det tidligere nævn, og at sagen giver anledning til at overveje, om politikerne bør kunne straffes, når de træffer beslutlinger, der strider med loven.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) har været formand for bevillingsvnævnet siden nytår. Han siger i en mail til metroxpress:

- Nu var jeg jo ikke formand for Bevillingsnævnet på det pågældende tidspunkt, men hvis vi modtager en stævning, så forholder vi os naturligvis til sagen.


data-show-border="false">

LÆS OGSÅ: Københavns største natklubejer stævner kommunnen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jens Gaardbo: Kronprinsen er en...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Kvinde indebrændt: Forsøgte desperat...
bt.dk
Historisk astronaut er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx