Af - 20/10-14 15:00

Urin, opkast og glasskår - en nat i Pisserenden i ord og billederUrin, opkast og glasskår - en nat i Pisserenden i ord og billeder

Der var liv og glade dage - men også ret ulækkert - da vi gik en tur gennem Vestergade for at se, om det festende folk er så hårde ved byen, som debatten fortæller os.

Bildstrecke im Grossformat »

En nat i Pisserenden byder på lidt af hvert.

Det er sidste fredag i efterårsferien, og natten er fuld af festende mennesker i Indre By. Klokken er halv to, og vi går til højre ad Vestergade, der er første gade i området med kælenavnet Pisserenden. Gaden er smal og sammen med de mange barer giver det en kompakt feststemning.

Hvad der er også er kompakt, er den knytnæve af urinstank, der rammer næseborene. Ved et nedløbsrør står en mand og kommer af med den overskyende væske. Flere kvinder går forbi uden at sige et ord.

Politi: Festen rykker ud på gaden - i hele byen
Politi: Festen rykker ud på gaden - i hele byen

- Hey… hey! Jeg skal med, råber en mand og banker på taget af en taxi, der fortsætter forbi.
- Hvad laver du?, råber han, men lige lidt hjælper det.

Der er mange mennesker foran Heidi’s Bier Bar. De venter ikke på at komme ind men fester uden for. Længere nede er billedet det samme, og flere steder knitrer glasskår under de dansende fødder.

Vi er nået til krydset ved Larsbjørnsstræde, der uden tvivl er Pisserendens trafikknudepunkt. Samtidig virker det til at have udviklet sig til kvarterets største offentlige toilet på nætter som disse. Vi tæller til ikke mindre end fem ungersvende, der er i gang med at lade vandet.

Politiker: Skal København være en partyby eller stillezone?
Politiker: Skal København være en partyby eller stillezone?

Tre meter fra en af de tissetrængende sidder to piger på fortovet.

- Hvad har jeg da gjort galt?, siger den ene.
- Du har ikke gjort noget. Han er bare en idiot, svarer veninden.

På ved ned til Gammeltorv tager mængden af knuste glas til, og vi møder endnu en mand, der foretrækker en port frem for et toilet.

Klokken nærmer sig to og på The Drunken Flamingo ser festen ikke ud til at slutte foreløbig. Det gør til gengæld avisens tur i Vestergade, og vi er ikke bange for at konstatere, at området sådan en fredag nat lever op til sit kælenavn - Pisserenden.


LÆS OGSÅ: Kulturborgmester: Derfor begrænser vi Cosy Bars bevilling

LÆS OGSÅ: Næstformand i Bevillingsnævnet: Undskyld, Cosy!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx