Af - 08/04-14 09:12

Københavnerne bor tættere og tættereKøbenhavnerne bor tættere og tættere

Der er blevet færre kvadratmeter til københavnerne, så der skal gang i boligbyggeriet, hvis vi skal undgå trængsel i fremtiden

storybild

(Billede: Polfoto)

Københavnerne skal deles mere om pladsen end før. En bosætningsanalyse fra Københavns Kommune viser, at hovedstadens borgere i dag har 2,6 kvadratmeter mindre per person end i 1995. Og paradoksalt nok er en af årsagerne, at byen har fået flere større lejligheder.

- Det betyder at de familier, der fik barn nummer ét i byen er blevet her og fået barn nummer to, forklarer Anne Skovbro, der er planlægningsdirektør i Københavns Kommune. Men de nye små københavnere har ikke hele skylden. Hvert år flytter så mange til, at byen skal rumme 10.000 nye borgere hvert år. Og det lægger pres på boligmassen.

Gaveregn over København: Millioner til boliger, skoler og idræt
Gaveregn over København: Millioner til boliger, skoler og idræt

- I runde tal regner vi med, at der skal bygges 45.000 nye boliger frem mod 2025. Så hvis ikke byggeaktiviteten stiger, så kommer vi til at mangle boliger, siger Anne Skovbro med henvisning til, at byggeboomet er løjet noget af siden finanskrisen og i dag ligger på 2003-niveau.

'Vi forvandlede forladt skole til ungdomsboliger - takken er en bøde'
'Vi forvandlede forladt skole til ungdomsboliger - takken er en bøde'

Derfor arbejdes der ifølge overborgmester Frank Jensen (S) hårdt på at lokke nye investorer til, der er parat til at bygge boliger i København.

- Vi mærker en stor interesse fra udenlandske investorer, når de ser vores analyser af, hvor stor en befolkningstilvækst vi har, siger han. Det er områder som Nordhavn, Ørestad og Carlsberg, kommunen ønsker at få bebygget, men ifølge overborgmesteren bliver kunsten især, at få alle type boliger repræsenteret.

Boligselskab: Vi kommer til at sætte flere unge på gaden næste år
Boligselskab: Vi kommer til at sætte flere unge på gaden næste år

- Vi så derfor gerne at Folketinget ændrede planloven, så vi havde mulighed for at stille krav til, at tyve procent blev almene boliger, siger han, men medgiver, at det bliver en balancegang at lokke investorer til med krav.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Presset Jensens Bøfhus-ejer sælger...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx