Af - 15/08-14 08:56

Boligforening åbner psykiatrilinje til beboereBoligforening åbner psykiatrilinje til beboere

Problemer med psykisk syge beboere er så omfattende, at boligselskab nu åbner egen telefonrådgivning til naboer og medarbejdere.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

En nabo, der råber ad dig eller kaster rundt med møblerne, kan være svært at håndtere for de fleste. Men udfordringer med psykisk syge beboere fylder i dag så meget, at KAB, der administrerer cirka 50.000 lejeboliger i hovedstaden, nu åbner sin egen psykiatrilinje, hvor naboer og ansatte kan søge rådgivning.

- Vi hører fra medarbejdere og beboere, at de ofte ikke ved, hvordan de skal tackle psykisk syge beboere. Det skaber utrygge situationer, siger KAB’s administrerende direktør Jens Elmelund, der mener, at problemet er vokset.

'Psykisk syge er ikke så anderledes end os andre'
'Psykisk syge er ikke så anderledes end os andre'

- Mange udskrives fra de psykiatriske afdelinger langt tidligere end før, og der kommer flere psykisk syge ud i boligområderne, som ikke har været der før. Det er egentlig en samfundsmæssig opgave, men jeg håber, at det her kan være et wake up-call. For vi har brug for at se på både de vilkår, vi byder psykisk syge, men også de vilkår vi byder folk omkring dem, siger han.

Bjørn Petersen er blandt dem, der har efterspurgt telefonlinjen. Han er formand i Boligselskabet AKB under KAB med knap 10.000 lejemål. Han oplever også, at problemet er eskaleret, og det skaber utryghed.

Psykisk syge indsatte fylder arresthuse
Psykisk syge indsatte fylder arresthuse

- De her beboere reagerer ofte på en måde, der virker meget voldsom på andre. Det kan være, at de pludselig begynder at skrige helt vildt, kaste rundt med møblerne eller spille høj musik hele natten. Nogle kan også have en truende adfærd. Man ved aldrig, hvilken reaktion man bliver mødt med, hvis man beder dem skrue ned for musikken, siger han.

KAB’s psykiatrilinje er et etårigt forsøg og vil være åben dagligt klokken 9-22.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx