Af - 06/04-16 09:54

Rektor lukker skoleblad med sexsladder - men vil helst lade det fortsætteRektor lukker skoleblad med sexsladder - men vil helst lade det fortsætte

Sagen om de omstridte skoleblade er blevet så voldsom, at rektor har besluttet at forbyde det på sit gymnasium - men det var ikke med hans gode vilje.

Bildstrecke im Grossformat »

I Facebook-grupper deler elever på gymnasierne billeder, der udstiller andre elever. Metroxpress har fundet et par eksempler, som vi har sløret.

En række nordsjællandske gymnasier har de seneste uger været i fokus på grund af deres skoleblade, hvor elevers sexhistorier er blevet udpenslet ned i mindste detalje og med navne på de involverede.

Konsekvensen har man taget på Gammel Hellerup Gymnasium, hvor deres skoleblad 'Mosquito' nu er lukket ned, ligesom man har bedt Facebook om at lukke en gruppe på det sociale medie, der opstod umiddelbart efter lukningen. Det skriver Berlingske.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Men lukningen er ikke en konsekvens, som rektor Jørgen Rasmussen ønskede at tage. Presset blev dog så stort, at han alligevel valgte at gøre det, men han udelukker ikke, at bladet kan vende tilbage.

- Jeg ville helst have, at det skulle fortsætte. Men sagen blev for voldsom i medierne. Det er svært at få nuancer frem om dialogen. Jeg ønsker at få en snak med eleverne om, om vi kan åbne et andet skoleblad på nogle andre præmisser, siger han til Berlingske.

Gymnasieelever udstiller hinandens sexliv i sladderblade
Gymnasieelever udstiller hinandens sexliv i sladderblade

Jørgen Rasmussen, rektor på Gammel Hellerup Gymnasium. (Foto: Polfoto)

Jørgen Rasmussen har gennemlæst det seneste eksemplar af skolebladet, og han fortæller, at der var en artikel, der "måske var for meget". Han fortæller også, at der vil være sanktioner, hvis eleverne går for langt og for eksempel deler nøgenbilleder.

- Hvis jeg bliver gjort opmærksom på det, kan elever blive bortvist eller få andre sanktioner, siger han og kommer med et eksempel:

- For et års tid siden havde en dreng delt nøgenbilleder af sin ekskæreste. Jeg kaldte ham til en samtale og sagde, at han skulle kalde dem til tilbage. Det gjorde han så, siger Jørgen Rasmussen, der ikke syntes, at en bortvisning var "oplagt i det tilfælde".

Gymnasier vil slå hårdt ned på deling af sexvideoer
Gymnasier vil slå hårdt ned på deling af sexvideoer

LÆS OGSÅ: R: Rektorer skal politianmelde deling af sexvideoer

LÆS OGSÅ: DF: Bødestraf for at dele sexvideoer er slet ikke nok

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx