Af - 21/08-15 12:11

Nørrebro-fodboldtalenter klar til actionpræget dyst i street soccerNørrebro-fodboldtalenter klar til actionpræget dyst i street soccer

Danmarks største gadefodboldturnering, Danish Street Cup, kommer søndag til Nørrebro.

storybild

Foto fra sidste års fodbold-turnering. (Billede: PR-foto)

Igen i år indtager DGI’s gadefodboldturnering Danish Street Cup 12 danske byer, og søndag den 23. august lægger Den Røde Plads ved Nørrebrohallen asfalt til turneringen.

Fem ting du kan lave i København i weekenden
Fem ting du kan lave i København i weekenden

Frem til september vil cirka 2.000 unge spillere dyste om titlen som Danmarks bedste street fodboldhold, hvor det bedste hold findes ved den store finale på Rådhuspladsen i København i september.

- Det bliver en sjov og actionpræget fest, hvor en masse unge boldtalenter får mulighed for at vise deres finter og tricks frem på asfalten. Desuden er Danmarks bedste street spillere fra CPH Panna House og Danish Football Freestyle Community til stede, mens street soccer landstræner Suell Osmani scouter talenter til landsholdet, siger Morten Lindkjær fra DGI Street Soccer.

Fem apps der gør dig klar til studiestart i en ny by
Fem apps der gør dig klar til studiestart i en ny by

I fodsporene på stjernerne
Flere berømte fodboldspillere som Ronaldinho og den aktuelle verdensstjerne Neymar fra Barcelona har startet karrieren på gaden, hvor deres talent blev opdaget.

I DGI er erfaringen at street soccer tiltrækker unge, der ikke nødvendigvis kommer i de traditionelle idrætsforeninger, men tænder på den fleksible og artistiske leg med bolden på gaden.

Gadefodbold kan spare hjemløse for en tur på hospitalet
Gadefodbold kan spare hjemløse for en tur på hospitalet

Hos 7-Eleven, som er hovedsponsor ved årets Danish Street Cup, har man blik for, at den næste fodboldstjerne ikke kun kan findes i de organiserede klubber.

Danish Street Cup løber af stablen den 23. august klokken 11-17 på Den Røde Plads på Nørrebro, hvor alle kan komme og se på. Som hovedsponsor for turneringen vil 7-Eleven oprette særlige Street Cup tilbud, som alle – spillere som tilskuere – kan få adgang til via 7-Elevens app.

Vinderen af rækken kvalificerer sig til DM i Street Soccer til september på Rådhuspladsen.

LÆS OGSÅ: Video: Bedstefar tager fodboldfusen på gadespillere

LÆS OGSÅ: TV: Superstjerne spiller hjemløs, og ingen genkender ham. Gør du?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx