Af - 17/03-15 23:42

Flere udenlandske misbrugere i byen: Nyt projekt skal hjælpe demFlere udenlandske misbrugere i byen: Nyt projekt skal hjælpe dem

Antallet af østeuropæiske stofmisbrugere er så stort, at der nu åbner et misbrugscenter særligt til udlændinge.

storybild

Diana Cholewa-Madsen (tv.) og Anne-Katrine Nørby Sørensen i Projekt Blisko på Istedgade, hvor de er ved at indrette lokaler til sunhedsklinik og socialt arbejde for udenlandske misbrugere. (Billede: NA)

Flere og flere af de hjemløse misbrugere, der henvender sig på Mændenes Hjem og i fixerummet Skyen på Istedgade, kommer fra Østeuropa. En optælling fra 2012 viser ifølge Mændenes Hjem, at ud af knap 3.500 brugere i Skyen er mere end 500 østeuropæere, og gruppen vokser fortsat. Derfor åbner et nyt misbrugscenter på Vesterbro nu, som er rettet direkte til de østeuropæiske misbrugere.

Stofturister søger til København
Stofturister søger til København

- Der er en kæmpe sprogbarierre, så vi ved ikke så meget om, hvorfor de er her, og hvorfor der kommer flere og flere til. Men det er noget af det, vi gerne vil finde ud af. For vi har svært ved at hjælpe dem, som det er i dag, siger fortæller Diana Cholewa-Madsen, sundhedsfaglig koordinator i Projekt Blisko, som det nye center hedder.

Centret ligger klos op ad Skyen og Mændenes Hjem, og placeringen er ikke tilfældig, for det skal sikre at Projekt Blisko kan få kontakt med flest muligt af de østeuropæiske misbrugere.

Fixerum giver tilfredse misbrugere
Fixerum giver tilfredse misbrugere

- Det, vi indtil nu ved, er, at mange kommer hertil for at arbejde, men når det ikke lykkes, ender mange i det her miljø. Vores indtryk er, at det langt hurtigere går ned ad bakke for dem end for danske misbrugere. De vil ikke give os oplysninger, for de er bange for, at vi sender det videre til deres hjemland og familier, som tror, at de stadig arbejder i Danmark, siger hun og forklarer, centret både skal tilbyde lægefaglig hjælp til for eksempel infektioner og såkaldte fejlfix og en social indsats.

Istedgade til folket: Sådan skal Vesterbro-sjælen vises
Istedgade til folket: Sådan skal Vesterbro-sjælen vises

- Vi skal prøve at hjælpe dem tilbage i arbejde eller hen imod en hjemsendelse med aftaler om at de kan komme i behandling i hjemlandet, siger Diana Cholewa-Madsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Vegetarer kan mangle kritisk vitamin:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx