Af - 07/01-14 16:45

Miljøborgmester vælger borgmesterbilen fraMiljøborgmester vælger borgmesterbilen fra

Morten Kabell (Ø) vil som teknik- og miljøborgmester cykle til møder og vælger derfor borgmesterbilen fra.

storybild

Morten Kabell (Ø) vil som teknik- og miljøborgmester i København primært cykle til og fra sine mange møder i byen. (Billede: Polfoto)

Han gik til valg på, at bilerne skulle bagerst, og nu vælger han selv borgmesterbilen fra. Københavns nyslåede teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Ø) har besluttet, at han ikke vil have den borgmesterbil, han har ret til, men i stedet vil han hovedsageligt cykle til og fra sine mange møder i byen.

- Færre biler er vejen til mindre trængsel, renere luft og mindre støj i København. Jeg gik til valg på at sætte bilerne bagerst i byudviklingen. Jeg sætter også bilen bagerst i mit eget valg af transport. Jeg vil fortsætte med at cykle mellem mit hjem og Rådhuset, ligesom jeg mest muligt vil bruge cykel og elcykel til mine møder ude i byen. Derfor vurderer jeg ikke, at mit kørselsbehov bliver så stort, at det kan berettige indkøbet af en borgmesterbil, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Morten Kabell tilføjer, at han i de tilfælde, hvor det bliver nødvendigt med en bil, vil bruge en af forvaltningens tjenestebiler.

Teknik- og Miljøforvaltningen råder i dag over 21 tjenestebiler, hvoraf 15 kører på el og brint, og den råder også over både cykler, elcykler, scootere og elscootere, som forvaltningens medarbejdere kan benytte til møder i byen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Stor eftersøgning med helikopter og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx