Af - 04/04-14 09:51; Opdateret: 04/04-14 10:06

København har fået køkkenhave under vandetKøbenhavn har fået køkkenhave under vandet

‘Havets kartoffel’ kaldes blåmuslingen. Nu dyrkes den også i Københavns Havn

storybild

Frederik Bjare viser en muslingestrømpe frem. Lige nu ligger der fire af slagsen i ved Kalvebod Brygge i Københavns Havn. De er en del af byens nye maritime køkkenhave. (Billede: Maritime Nyttehaver)

Om en måned vil Københavns Havn vrimle med larver så små, at du ikke kan se dem. De er den såsæd, der snart skal få en af byens nok mest mærkværdige haver til at blomstre.

Maritime Nyttehaver hedder den forening, der siden august har puslet om fire såkaldte muslingestrømper, der ligger i vandet under Kalvebod Bølge og som i næste uge får selskab af 600 østers.

Havnetunnel i København kan bygges billigt
Havnetunnel i København kan bygges billigt

- Lige nu er der ikke nok muslinger til, at vores medlemmer kan spise sig mætte, men på lang sigt er det kun fantasien, der sætter grænser. Der er masser af liv i den havn, så det bliver ligesom en rigtig køkkenhave, der giver noget løbende, forklarer Frederik Bjare, der er foreningens koordinator.

For de mange blåmuslingelarver, der snart svømmer rundt overalt i havnen vil nemlig blive indfanget og dyrket sammen med muslinger hentet fra Limfjorden.

Nu lægger Mickey Mouse til i Københavns Havn
Nu lægger Mickey Mouse til i Københavns Havn

Til spørgsmålet om, hvorvidt vandet er rent nok, siger han:

- De foreløbige vævsprøver fra muslinger, der er vokset op i havnen tyder på at, at vandet er rent nok. Men i det øjeblik, vi kommer op i en større produktion, så skal vi selvfølgelig have mere omfattende tests.

Han er selv uddannet fysiker og er med i foreningen, fordi han godt kan lide at se noget levende gro, men der er også både biologer og gastro-folk blandt de 130 medlemmer. Det ligger endnu ikke fast, om foreningen på sigt vil begynde at sælge ud af deres hjemmedyrkede skalddyr.

Papirøen bliver hjemsted for kæmpemåger
Papirøen bliver hjemsted for kæmpemåger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Presset Jensens Bøfhus-ejer sælger...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx