Af - 21/04-16 15:03

Ekspert: Derfor skal du bare have en selfie med kirsebærtræerneEkspert: Derfor skal du bare have en selfie med kirsebærtræerne

Der er en god grund til, at du bare skal have en selfie med kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård - også selv om alle andre også tager et billede magen til.

Bildstrecke im Grossformat »

Man regner med, at 100.000 mennesker var forbi sidste år, og for at bruge et klassisk Tobias Dybvad-udtryk, så er det bestemt muligt, at det i år bliver endnu vildere.

De japanske kirsebærtræer på den smukke allé gennem Bispebjerg Kirkegård tiltrækker masser af opmærksomhed - især på de sociale medier, hvor man vist roligt kan kalde stedet for Danmarks mest populære selfie-område lige nu.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Men hvorfor er det egentlig, at vi skal derop og have taget det famøse billede, sådan at der rigtig kan pyntes op på vores Facebook- eller Instagram-profil? Jo, det er fordi, det er like-able.

- Det er det samme, som gør sig gældende, når vi søger anerkendelse i vores offline liv – ligesom hvis en kollega siger, at du har flot hår eller en pæn bluse på. Her er det bare på Instagram og Facebook, hvor folk skal like og kommentere, siger Jacob Brøndum Pedersen til metroxpress.

Nu starter selfieshowet – men husk lige på de sørgende
Nu starter selfieshowet – men husk lige på de sørgende

Han er er medstifter af Center for Digital Dannelse og underviser blandt andet gymnasieelever i at begå sig på sociale medier. Og så ved han en ting eller to om, hvordan vi opfører os på de sociale medier, og her er jagten på anerkendelse i højsædet.

- Det skal ikke forstås negativt, for det er ligesom almen anerkendelse, og det gør sig jo gældende alle steder, at vi gerne vil have ros, siger han.

GUIDE: Her er fem fede loppemarkeder i bededagsferien
GUIDE: Her er fem fede loppemarkeder i bededagsferien

En ting er så, at vi gør det for at få nogle likes. Noget andet er så, hvorfor vi ikke gør noget mere iøjenfaldende frem for det, som alle andre gør. Det er der ifølge Jacob Brøndum Pedersen også en god grund til.

- Vi bliver draget af det, fordi det er smukt, og fordi det er spændende, og så vil vi jo også selv derover, siger han og kommer med et eksempel:

- Man kan sige, hvorfor tager tusindvis af mennesker hver dag ind og ser Mona Lisa nede i Paris, når de bare kan se billedet på nettet? Det er den samme tankegang, og så er det her endda kun 14 dage om året, så vi skal også skynde os.

Metroxpress var tidligere på ugen forbi på Bispebjerg Kirkegård for at jagte den perfekte selfie. Se med her:

(Artiklen fortsætter under videoen)

Grøn indsprøjtning: 300 træer popper op i København
Grøn indsprøjtning: 300 træer popper op i København

Som det sidste tilføjer Jacob Brøndum Pedersen, at Facebook er bygget så smart op, at kirsebærtræ-selfies også kommer som noget af det første i dit feed, fordi du sikkert allerede har liket en god slat af dem, og fordi de generelt får mange likes.

Så vil du have anerkendelse på Facebook? Hvad venter du så på? Se at komme afsted - rygterne går på, at der kommer kulde og sne, så du må hellere skynde dig!

Rekordbillige billetter: Flyv til storby for 78 kroner
Rekordbillige billetter: Flyv til storby for 78 kroner

LÆS OGSÅ: Wefood på Amagerbrogade sidder til højbords i New York

LÆS OGSÅ: Kaptajn afslørede terrorplan mod dansk skole i sin fritid

LÆS OGSÅ: Twitter går amok over denne selfie - kan du se hvorfor?

LÆS OGSÅ: Se billedet: Lækker Hollywood-stjerne tager selfie med Lukas Graham

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Facebook har mistet 365 milliarder på...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx