Af - 12/04-16 10:04; Opdateret: 12/04-16 11:00

Spionerede på McD: Michelin-kok vil vinde dansk burgerkrigSpionerede på McD: Michelin-kok vil vinde dansk burgerkrig

Rasmus Oubæks nye fastfood-restaurant på Istedgade vil vinde burgerkrigen med inspiration fra McDonald's.

Bildstrecke im Grossformat »

SE BYDELENS BURGERKORT NEDERST I ARTIKLEN

Den tidligere Michelin-kok Rasmus Oubæk melder sig fredag ind i Københavns fedtede burgerkrig, når fastfood-restauranten Jagger slår dørene op på Istedgade.

Vesterbro har i forvejen mindst 20 burgersteder, men det skræmmer ikke den driftige kok, der har spioneret på McDonald's for at vinde burger-battlen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Vi vil ikke lave gourmetburgere, hvor kunden skal igennem 13 valg og udfylde et spørgeskema, før de overhovedet kan bestille deres burger. Så vil vi hellere ligne McDonald's.

Fastfood-medarbejdere advarer: Dette skal du aldrig bestille
Fastfood-medarbejdere advarer: Dette skal du aldrig bestille

- Vi vil revolutionere fastfoodverdenen i København og hive det op på et niveau, hvor kvaliteten er bedre, men hvor prisen stadig er lav.

Konceptet bliver usnobbet uden bordbestilling eller mulighed for pladsreservation, og menukortet byder foruden burger på smagfuld snask som hotdogs, mac 'n' cheese, fritter og fried chicken med frosne cocktails og dåsebajere som smørelse.

Rasmus Oubæks mål er, at ordet fastfood skal have fjernet bismagen af junk.

- Alle taler om burgerkrigen i København, men vi er 35 år bagud i fastfood-krigen. I dag er definitionen billig, billig, billig – og det afspejler sig i råvarerne. Jeg har brugt tid på at studere McDonald's, og systemet er vanvittigt effektivt – men maden er jo ikke værd at spise. Nu laver vi samme opsætning, men med et godt produkt i stedet for.

Jagger får plads til 75 spisende gæster og kommer samtidig til at satse stort på takeaway. Åbningen foregår fra fredag middag.

Burger Kings kult-burger kommer endelig til Danmark
Burger Kings kult-burger kommer endelig til Danmark

Ud over den nye fastfood-restaurant står Rasmus Oubæk bag populære steder som Gorilla, Retour Steak og Pluto.

Det fascinerer mig, hvordan du kan skabe et så skarpt koncept, der leverer fastfood i et højt tempo til tilsyneladende tilfredse kunder. Min grundtanke er, at med en lille ekstrainvestering i tilberedningen og især råvarerne, kan man skabe et fastfood-koncept, der vil gøre en kæmpe forskel på markedet. Det koncept skaber vi nu med Jagger.

Rasmus Oubæk Om McDonald's og om ambitionerne om at gøre Jagger til en større fastfood-kæde i fremtiden.

Burgerhimlen på Vestebro
I de seneste fem år er antallet af burgersteder eksploderet i København, og særligt på Vestebro er sagen bøf. Med Jaggers ankomst langer mindst 20 steder burgere over disken på bare én kvadratkilometer.

Men burgerbarernes spredning kommer ikke til at fortsætte, forudser Camilla Stemann Jensen, der har fingeren på pulsen som community manager hos bylivs-guiden Yelp.

- Der er ikke plads til så mange steder på sigt. Der er for mange andre madtendenser, som kommer ind og tager over. Jeg håber lidt, det er de store kæder, som taber krigen, men det er svært at sige.

Camilla Stemann Jensen ser i øjeblikket burger-krigen dele sig i to forskellige retninger.

Mere burger til Danmark: Udenlandsk kæde åbner første restaurant til juni
Mere burger til Danmark: Udenlandsk kæde åbner første restaurant til juni

- Der er de mere avancerede og eksperimenterende burger, som man eksempelvis ser på Sliders, og så er der den hurtige type med en god bolle og en god bøf.

- Den mest trendy burger lige nu er den sidstnævnte klassiske udgave, hvor der ikke er så mange dikkedarer. Det er den, der hitter lige nu.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx