Af - 07/07-14 16:45; Opdateret: 08/07-14 13:02

Soldater og crossfit’ere i ny ekstrem-dystSoldater og crossfit’ere i ny ekstrem-dyst

Der blev gispet om kap, da verdens vildeste ekstrem-forhindringsløb i går gav smagsprøver på sin kunnen på Rådhuspladsen i København.

Bildstrecke im Grossformat »

Polfoto/Linda Johansen

- Fuuuck, det er koldt!

Brølet vælter ud af munden på en Livgarden-soldat, da han med skumsprøjt om ørerne løfter sig op fra en container fyldt med isvand. Skarpt forfulgt af sin modstander firer han sig op ad et langt tov, ringer med klokken øverst og erklærer sig for vinder af løbet.

De to har tilbagelagt en miniatureudgave af en bane på det nye ekstrem-forhindringsløb Reborn Raw, der har premiere til efteråret ved Ledreborg Slot, og som i går gav en smagsprøve på sin kunnen på Rådhuspladsen i København. Løbet er inspireret det amerikanske fænomen ‘Obstacle Races’ med grobund i det amerikanske militær, og bag den danske udgave står den tidligere OL-guldvinder Victor Feddersen fra Guldfireren. Trenden er på få år vokset enormt i USA fra 4-5.000 deltagere for en håndfuld år siden til i dag at have mere end fem millioner deltagere.

Læge: Crossfittere lever en livsfarlig tilværelse
Læge: Crossfittere lever en livsfarlig tilværelse

- Det er en modreaktion til de mange individuelle præstationer som cykling, løb og triathlon, der har præget de seneste år. Det her handler om at komme tilbage til ‘basics’. Du har ikke behov for en cykel til 50.000 kroner for at deltage, du skal bare have kondisko på og så ud i naturen. Der kræves ikke kun en toptrænet fysik, men også et enormt mentalt overskud for at kunne håndtere de pressede situationer. Der lægges meget vægt på samarbejde og teamspirit, siger Feddersen, der har som mål, at Reborn Raw skal være verdens vildeste ekstrem-forhindringsløb.

Det er også grunden til, at Livgarden-soldaten Jesper Lundberg dyster med.

- I mange år har jeg løbet maraton, men nu træner jeg crossfit. Det giver et kick, når man bruger hele kroppen, og der samtidig sættes elementer ind som kulde og træthed. Det her bliver verdens hårdeste løb. Det bliver det ultimative sus, siger han.

- Folk er i forvejen så afklædte, når de træner crossfit, så hvorfor ikke smide det hele?
- Folk er i forvejen så afklædte, når de træner crossfit, så hvorfor ikke smide det hele?

Fra sidelinjen kigger 35-årige Fazal Sahibzada på. Han har også tilmeldt sig det første Reborn Raw-løb ved Ledreborg Slot.

- Almindeligt løb er kedeligt og giver den samme belastning hele tiden. Det her udfordrer en på en anden måde, for det er også en psykisk udfordring - kan jeg eller kan jeg ikke klare det? Jeg har trænet crossfit længe, så nu bliver det fedt at se, om jeg kan bruge det til noget, siger han.

Victor Feddersen, der også selv nappede et par runder på Rådhuspladsens miniaturebane mandag, skal også selv dyste ved Ledreborg Slot senere på året.

- Noget af det, jeg har savnet, efter jeg lagde årene på hylden og holdt op med at ro, er målsætningerne. Jeg løber lidt, jeg cykler lidt og jeg kaster lidt rundt med nogle vægte nede i fitnesscentret. Men jeg mangler et mål for min træning. Det her er både sjovt og mega udfordrende, siger han.


data-show-border="false">

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx