Af - 05/03-15 15:13; Opdateret: 06/03-15 21:49

Her kan du skrive digital historie på kampdagHer kan du skrive digital historie på kampdag

Aktivistnetværk går sammen med forskere for at få mere lighed i online-leksikonet Wikipedia.

storybild

Der er holdt mange edit-a-thons verden over, hvor brugere samles for at redigere og skrive til onlineleksikonet Wikipedia. (Billede: PR-foto)

Københavner-pigebandet Baby in Vain har med en hæsblæsende karriere turneret i både Danmark og udlandet, og på onlineleksikonet Wikipedia er der allerede lavet en kort artikel om de tre piger. På engelsk. I den danske udgave findes der intet om det succesrige pigeband. I det hele taget er det kun meget få artikler på Wikipedia, der handler om kvinder og er skrevet af kvinder.

En stor undersøgelse lavet af Wikimedia Foundation i 2010 viser, at mindre end 13 procent af bidragsyderne på Wikipedia er kvinder. Indenfor områderne kunst, kultur og forskning handler kun cirka 13 procent af artiklerne om kvinder.

Det skal der laves om på, mener aktivistnetværket Renegade Runners, der er gået sammen med flere forskere om at arrangerer en såkaldt ‘we can edit a-thon’-workshop i anledning af kvindernes internationale kampdag.

- Der er et kæmpe behov for større lighed, for når en stor gruppe ikke er repræsenteret, betyder det, at en del af historien ikke bliver fortalt, forklarer medarrangør og medlem af Renegade Runners Nanna Balslev.

Selv om edit-a-thonet sker i anledning af kvindekampdagen, behøver man dog hverken være kvinde eller skrive om kvinder for at deltage.

- Det er for alle uanset køn, og vi bestemmer ikke, hvad man skal skrive om. Vi er klar til at hjælpe med alt, man skal vide, for at kunne skrive til Wikipedia. Vores mål er, at flere kan bidrage til leksikonet, fortæller hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Borgmester skyder københavnsk Formel...
bt.dk
Trappevasker arbejdede sig op som en...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx