Af - 17/01-14 07:10

Borgmester holder hånden over træerneBorgmester holder hånden over træerne

Danmarks Naturfredningsforening raser over træfældning på Nørre Allé. Borgmester lover nye træer i området.

storybild

Danmarks Naturfredningsforening er utilfredse med, kommunens fældning af træer ved Nørre Allé. (Billede: Polfoto)

Borgerne føler sig kørt af sporet. Sådan lyder det fra formand for Danmarks Naturfredningsforening i København Rune Kjærgaard Lange, som er fortørnet over, at Københavns Kommune vil fælde træer, som de har lovet at lade være i fred.

- Kommunen har lavet en høring og udpeget hvilke træer, der skulle flyttes, og hvilke der skulle fældes. Men det er blevet lavet om, uden at vi er blevet orienteret om det. Og så kan man lige så godt lade være med at lave en høring, siger Rune Kjærgaard Lange.

Trafikken skal ned i børnehøjde
Trafikken skal ned i børnehøjde

Træfældningen sker i forbindelse med projektet ‘Bedre bus til Nørre Campus' på Nørrebro, hvor busserne kommer til at køre på deres egen bane midt på vejen - isoleret fra den øvrige trafik - på blandt andet Nørre Allé. Ifølge høringsmaterialet skulle 131 gamle træer lade livet, men til gengæld skulle 161 nye små træer plantes på samme strækning. Den plan er siden blevet ændret, så der ikke plantes lige så meget, som der fældes.

Men ‘træregnskabet’ kommer til at gå op i sidste ende, lover teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EnL.). De træer, der ikke plantes på Nørre Allé, plantes i stedet i nabogaderne.

- Projektet er blevet tilpasset virkeligheden i området, blandt andet for at undgå ulykker. Det nytter ikke at fastholde gamle træer, der risikerer at vælte. Det afgørende for mig er, at når projektet er færdigt, vil der være 30 træer mere i området end før, siger han.

Men det er ikke godt nok, siger Rune Kjærgaard Lange.

- Jeg er selvfølgelig glad, hvis der plantes nye træer, men forudsætningen for høringen var, at der plantes 161 træer på strækningen, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx