Af - 13/08-15 11:16; Opdateret: 13/08-15 11:42

Ophedet graffiti-konflikt på Nørrebro: Nu taler vred maler udOphedet graffiti-konflikt på Nørrebro: Nu taler vred maler ud

Gennem de seneste uger har Nørrebro været ramt en maler-krig.

Bildstrecke im Grossformat »
For tre uger malede Salim Assi dette kunstværk. Værket var ment som en kritik mod arabiske magthavere, der ifølge Salim Assi vender det blinde øje til konflikten mellem Israel og Palæstina. Ifølge Salim Assi brugte han mange timer på sit maleri. Han blev derfor vred, da han opdagede, at en graffitimaler, som går under navnet 'Menu', mindre ét døgn efter havde malet hans værk over med en kærlig hilsen til en, der hedder 'Nille'. Salim Assi, der her ses på billedet, skrev efterfølgende en besked til 'Meny' og dennes venner, hvor han advarede om, at han frem over vil male deres graffiti-værker over. Det endte med, at Salim Assi malede alle andre graffitimaleres værker over med sit eget navn. I et indlæg på Reddit bliver konflikten omtalt som 'Graffitikrigen på Nørrebro'. Mange brugere har deltaget i diskussionen og mener, at Salim Assi har overreageret. Brugeren 'Appelsoinjuice', der står bag indlægget, påstår desuden, at Salim Assi har allieret sig med Subhi Hassan, der var ansat som rollemodel og klubleder i Høje Taastrup Kommune. Subhi Hassan blev for alvor kendt i medierne, efter det kom frem, at han havde deltaget i et voldeligt overfald. Episoden endte med at koste Subhi Hassan otte måneders fængsel. Årsagen til spekulationerne på Reddit skyldes, at Salim Assi (th.) for nylig lagde et foto op sin Facebook-profi, hvor han poserer sammen med Subhi Hassan, der her ses på billedet til venstre. Salim Assi forklarer dog over for metroxpress, at han og Subhi Hassan blot er venner, og at den tidligere fængslede klubleder ikke har noget at gøre med den nuværende konflikt i graffitimiljøet på Nørrebro. Da metroxpress i går, onsdag, møder Salim Assi ved den lovlige grafftitimur på Skodagrunden på ydre Nørrebro, har graffitimaleren 'Menu' sendt en knap så flatterende hilsen til Salim Assi. 'Fuck u Salim' og 'Sæt dig ind i kulturen', skriver Menu. Under interviewet med metroxpress maler Salim Assi væggen over med en stor smiley og en hilsen, som ifølge Assim skal mane til fred og ro.

'Fuck dig Salim! Sæt dig ind i kulturen!'

Sådan lyder det vrede budskab malet på den lovlige graffitimur på Skodagrunden på ydre Nørrebro.

Ordene er møntet på den 40-årige billedkunstner Salim Assi, efter han har raget uklar med flere lokale graffitimalere.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Konflikten, der gennem de seneste dage er blevet heftigt diskuteret på hjemmesiden Reddit, hvor den bliver omtalt som 'Graffiti-krigen på Nørrebro', startede for tre uger siden, da Salim Assi malede et stort kunstværk på graffitimuren.

- Jeg brugte hele dagen på det maleri, og allerede inden for bare ét døgn havde nogen malet det over, fortæller Salim Assi, da metroxpress onsdag møder ham ved graffitimuren.

Se, hvordan graffitikonflikten har udviklet sig i galleriet øverst!

Salim Assi, som har malet i 15 år og oprindeligt kommer fra Libanon, fortæller, at han blev meget vred, da han opdagede, at en graffitimaler, der går under navnet 'Meny', havde ødelagt hans kunstværk.

GALLERI: Ha ha! Graffiti-prank fortsætter i det uendelige
GALLERI: Ha ha! Graffiti-prank fortsætter i det uendelige

Malere ser rødt
I en tilstand af frustration og afmagt valgte Salim Assi derfor at overmale samtlige af de andre graffitimalerier på grunden med sit navn. Det har fået flere af malerne og folk fra graffitimiljøet til at lange ud efter Salim Assi på graffiti-væggen og på hans Facebook-profil.

Selv om der kunne tegne sig et billede af, at en lokal graffiti-krig er brudt ud i lys lue, fortæller Salim Assi, at han fortryder, at han også lod sin vrede gå ud over uskyldige graffitimalere.

- Jeg overreagerede og ønsker ikke at optrappe konflikten med andre malere. Jeg er et fredeligt menneske og vil bare gerne have fred og ro til at male min kunst, siger Salim Assi.

Fuck Jesus! Trehjulet hærværksmand skænder domkirke
Fuck Jesus! Trehjulet hærværksmand skænder domkirke

Rapper og komiker blander sig
Selv om tonen er forsonlig, da metroxpress møder Salim Assi, har han de seneste dage talt med store bogstaver på sin Facebook-profil mod sine kritikere og dem, der har ødelagt hans kunstværk.

- Melder i jer til krig, er jeg parat ! Punktum!, lyder den kontante besked.

Selv om mange har sympati for Salim Assi og hans frustration, er der også flere, der forsøgt at tale ham ned på hans Facebook-profil. Heriblandt rapperen Raske Penge, der selv bor i området.

- Du er en god tilføjelse til graffiti scenen i Kbh. Men vilkårene er ens for alle. Og hvis man maler alle over, vil alle male dig over, og det er bare åndssvagt og spild af maling og tid og gir færre flotte ting og mere smadder. Og nul budskaber, skriver Raske Penge.

Også komiker Sara Al Naser, som mange kender i rollen som Latifah i DR2-satireprogrammet 'Det slører stadig', giver sit besyv med.

- Jeg forstår din vrede. Jeg synes bare at det er møghamrende ærgerligt, at vi nu skal kigge på malerkrig frem for at kigge på dine smukke værker. Jeg håber, du hører fra dem, og at I løser det, så vi kan nyde lidt kunst igen, skriver Sara Al Naser til Salim Assi.


LÆS OGSÅ: Vil rive graffitivæg ned: 'Den skæmmer byen'

LÆS OGSÅ: Graffitimaler om lovlige vægge: 120 m2 er alt for lidt

LÆS OGSÅ: Ukendt Kunstners succes: Sammen og hver for sig

LÆS OGSÅ: Kunst-tyveri på Strøget fanget på kamera af turist

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx