Af - 28/04-16 09:36

Ishøj blander sig: Her kan piger og drenge godt bade sammenIshøj blander sig: Her kan piger og drenge godt bade sammen

Den ophedet debat om kønsopdelte svømmehaller får nu Ishøj Kommune, som har flest borgere med anden etnisk baggrund, til at komme med et modsvar.

storybild

Formanden for kultur- og fritidsudvalget Sengül Deniz (S) mener, at det går godt med at få pigerne i svømmehallen - også uden at opdele kønnene. (Billede: Pressefoto)

Debatten om svømmehals-integration brød i går ud i lys lue, efter at det kom frem, at unge piger med anden etnisk baggrund er begyndt at strømme til Tingbjerg Svømmeklub, der af kulturelle hensyn tilbyder pigerne kønsopdelt svømmeundervisning med tildækkede vinduer i svømmehallen og adgang forbudt for drenge

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Ishøj Kommune, der er den kommune, der har flest borgere med anden etnisk baggrund, melder sig nu på banen med et kritisk modsvar til Tingbjergs Svømmeklub.

Svømmelærer: 'Jeg kunne få 100 etniske kvinder til at svømme i en lukket hal'
Svømmelærer: 'Jeg kunne få 100 etniske kvinder til at svømme i en lukket hal'

Her mener formanden for kultur- og fritidsudvalget Sengül Deniz (S), at det går godt 'ganske udmærket' med at få lokket de nydanske piger i svømmehallen, uden at man opdeler kønnene.

- I Ishøj prøver vi at tage hensyn til alle. Men vi dækker ikke vinduerne til, når kvinder bader. Hvis vi har mandlige livreddere på arbejde og kvinder derfor ikke vil bruge svømmehallen, så må de lade være. Og vi forhandler ikke med religiøse grupper om hvordan kommunens faciliteter skal indrettes, skriver hun på Facebook.

Underviser svømmehold for muslimske piger: De er glade
Underviser svømmehold for muslimske piger: De er glade

- Vi skal bakke de muslimske piger op i deres ønsker om at blive behandlet som alle andre - vi skal ikke skabe særlige parallelle kommunale tilbud, der kun gælder dem. Det er måske velment, men det skader integrationen, tilføjer Sengül Deniz.

Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal
Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal

Hun slutter sit opslag af med en hilsen til Integrationsminister Inger Støjberg, som i går var ude i medierne og true med, at det kan blive nødvendigt at blande sig i kommunalbestyrelsernes arbejde, hvis de fortsætter med at tage misforståede hensyn.

- Jeg kan se, at Inger Støjberg truer med at blande sig i kommunernes integrationspolitik. Men pas venligst på med detalje-regulering og symbolpolitik. Integration er et langt sejt træk - ikke hurtige holdninger i medierne, siger Sengül Deniz.

Du kan læse hel Sengül Deniz' Facebook-opslag her:

LÆS OGSÅ: Støjberg: Integration tæller mere end svømmeevner

LÆS OGSÅ: Facebook gløder over kønsopdelt svømning: Så splittet er læserne

LÆS OGSÅ: Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Køb med hjertet uden at miste...
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx