Af - 01/08-16 18:39

Internationalt modemagasin: Her er Københavns mest trendy gadeInternationalt modemagasin: Her er Københavns mest trendy gade

Glem alt om Strøget. Hvis det står til det anerkendte mode- og livsstilsmagasin Vogue, kan du finde den mest trendy københavnergade på Nørrebro.

storybild

(Billede: Niels Ahlmann Olesen)

De fleste københavnere forbandt indtil for cirka ti år siden Jægersborggade med faldefærdige lejligheder, bander og åbenlys hashhandel. Det er der blevet lavet om på siden, og nu fortæller Vogue altså, at gaden er hovedstadens mest trendy gade.

Det kan kokken Christian Puglisi (der åbnede michelin-restauranten Relæ) ifølge Vogue tage en del af æren for. For der gik ikke lang tid før andre begyndte at se muligheder i den ellers anonyme gade.

Avocadomadder danner mode - her er de fem bedste
Avocadomadder danner mode - her er de fem bedste

I dag popper nye butikker konstant op, og Jægersborggade er lige så stille blevet plastret til med små vintagebutikker, cafeer, design og bagerier. Gaden er blevet et tilløbsstykke for turister, og det er bare om at besøge butikkerne, for det er ikke sikkert, at de samme er der, næste gang man kommer forbi.

Relæ, Jægersborggade 41
Den eneste certificerede økologiske michelinrestaurant i verden. Behøver man at sige mere?

Manfreds, Jægersborggade 40
Lige over for Relæ ligger Manfreds, hvor man i afslappede omgivelser kan nyde økologiske og biodynamiske retter med lige så økologiske vine.

Toast er trendy: Her er de fem bedste steder i København
Toast er trendy: Her er de fem bedste steder i København

Antidote Vinbar, Jægersborggade 56
Hyggelig vinbar, hvor man kan nyde et glas imens man overvejer, om man skal bytte sommerkjolen hos Resecond.

Resecond, Jægersborggade 49
Hos Resecond kan man nemlig bytte tøj med andre, der også har et Resecond-abonnement. Butikken har også retro-brands som Stella McCartney, Marni, Rag & Bone og COS.

Grød, Jægersborggade 50
Bliver man sulten, kan man stikke hovedet forbi Grød, der, siden åbningen i Jægersborggade, har udvidet med flere butikker i det københavnske. Her kan du - som navnet antyder - købe grød i mange forskellige varianter. Man kan nyde grøden to-stay eller to-go.

Recreate Fashion: Fra t-shirt til hårbånd
Recreate Fashion: Fra t-shirt til hårbånd

Vanishing Point, Jægersborggade 45
Mangler du lidt originalt pynt til hjemmet? Så er det måske her, du finder det. Her kan du købe alt fra keramik til plakater. Meget er designet af lokale kunstnere.

Karamelleriet, Jægersborggade 36
Hvis du får lyst til noget sødt, er der rig mulighed for at få den lyst tøjlet hos Karamelleriet. Her kan man selv følge med i, hvordan karameller bliver lavet - i mange forskellige smagsvarianter.

Kaktus København, Jægersborggade 35
Jægersborggade er en gade med mange nichebutikker. Kaktus er en af dem. Her kan du købe… kaktusser.

Ny trend: Kaktus-euforien stikker helt af
Ny trend: Kaktus-euforien stikker helt af

Tricotage, Jægersborggade 15
Hvis du er til dansk design, er Tricotage et besøg værd. Her kan du (ud over butikkens eget brand) finde tøj af Baserange, Maska, Armor Lux og Tweedmill - blandt andet.

Istid, Jægersborggade 13
Hvis man går rundt i Jægersborggade en varm sommerdag, kan man blive kølet lidt med økologisk is fra Istid. Her varierer menuen konstant, for folkene i butikken bruger en del tid på is-eksperimenter.

The Coffee Collective, Jægersborggade 10
Kaffe skal der til. Det er hvad du kan få hos kaffekollektivet i nummer 10. Det burde være overflødigt at nævne, at du naturligvis kan købe dine egne bæredygtige kaffebønner.

Meyers Bageri, Jægersborggade 9
Claus Meyers bagerier er efterhånden ikke nødvendige at præsentere. Her kan du smutte ind om morgenen og købe friskbagte kanelsnegle og meget mere.

Ladyfingers, Jægersborggade 4
Smykker, smykker, smykker!

Så. Nu har du inspiration til din næste tur i Jægersborggade. Og helt ærligt - vi kan godt forstå, hvorfor Vogue er så vilde med den gade.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx