Af - 05/05-15 12:56

Sådan kommer det nye Amagerværk til at se udSådan kommer det nye Amagerværk til at se ud

Kraftværk bliver Københavns nye grønne udsigtspunkt.

Bildstrecke im Grossformat »

Forsyningsselskabet HOFOR har nu blandt fem konkurrerende arkitektteams kåret det vinderforslag, der skal sikre den grønne omstilling af Amagerværket.

Vinderen blev arkitektfirmaet Gottlieb Paludan Architects og Møller & Grønborg, der har tegnet forslaget 'Plant Power', hvsi skov-tema skal give HOFOR et bæredygtigt ansigt mod byen.

Se billeder af, hvordan kraftværket kommer til at se ud i galleriet øverst!

Københavnerne får samtidig adgang til kraftværket – i form af nyt udsigtspunkt over København fra toppen og mulighed for et blik helt ind i værkets maskineri.

- Jeg håber og tror, at byens borgere bliver glade for at få en unik mulighed for at komme helt tæt på værket, siger administrerende direktør hos HOFOR, Lars Therkildsen og peger på de muligheder for fra nært hold at kigge ind i værket og fra et grønt udsigtspunkt på toppen – i over 40 meters højde – nyde udsigten over København. Noget, der ikke er set før andre steder, og som HOFOR håber vil blive et interessant og anderledes udflugtsmål for københavnerne.

Ghettoen kan blive fortid med ny arkitektur
Ghettoen kan blive fortid med ny arkitektur

Skoven som tema
Kreativ direktør i Gottlieb Paludan Architects, Jesper Gottlieb, siger om det vindende forslag:

- Det gennemgående tema er skoven som sted og som kilde til CO2-neutralt biobrændsel. Skov-temaet udfoldes i facadebearbejdningen ved at ophænge træstammer, som både på afstand og nært hold skaber overraskende æstetiske og rumlige oplevelser.

- Toppen af kedelhuset, som er synlig over stamme-facaden, udføres i gyldent tonede kassetter som fanger lyset, hvorved der opstår en ny markant kuppel på Københavns skyline. De besøgende inviteres til at bevæge sig op gennem facadens skov af stammer via en spektakulær trappe, der ender i en beplantet udsigtsplatform, hvor de kan lære mere om energiforbrug, produktion og bæredygtighed, forklarer Jesper Gottlieb.

TOP 10: Her er Danmarks dyreste lejligheder
TOP 10: Her er Danmarks dyreste lejligheder

HOFOR, der leverer fjernvarme til over 500.000 københavnere, er i gang med at omstille varmeproduktionen på Amagerværket fra kul til bæredygtig biomasse.

Det sker som del af Københavns mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Til det formål har HOFOR fundet det nødvendigt med en ombygning af værket.

- Omstillingen af HOFORs varmeproduktion til bæredygtig biomasse er helt afgørende for Københavns mål om CO2-neutralitet i 2025. Men som forsyningsselskab har vi over for vores fjernvarmekunder også en forpligtelse til at sikre, at det sker på en måde, der giver høj forsyningssikkerhed og gør det til en fornuftig økonomi af hensyn til kundernes pengepung, siger HOFO-direktør, Lars Therkildsen.

Ny prisrekord: Så meget koster Københavns dyreste lejlighed
Ny prisrekord: Så meget koster Københavns dyreste lejlighed

HOFOR og arkitektteamet går nu i gang med at konkretisere forslaget, der også skal sikre, at helhedsplanen for Amagerværket indeholder den fleksibilitet i energivalg, som HOFOR ønsker.

Ombygningen forventes færdig i 2020.

Kendt kvarter på Nørrebro får ny makeover i millionklassen
Kendt kvarter på Nørrebro får ny makeover i millionklassen

LÆS OGSÅ: Københavnerne sætter flere rekorder på cykelstierne

LÆS OGSÅ: Borgmester glæder sig over nyt Ikea-varehus i københavnsk smørhul

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Politiet i påske-razzia: Særligt...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx