Af - 26/08-16 14:34

Den sidste weekend med sommer: Det her må du ikke gå glip afDen sidste weekend med sommer: Det her må du ikke gå glip af

Weekenden er lige om hjørnet, men hvad skal du bruge den på?

storybild

Kulturhavn Festival foregår hele weekenden i Københavns havne. (Billede: Bax Lindhardt/Scanpix)

... Svaret er masser af mad i svælget, aktiviteter i det fri og input til øverste etage! Her er fem af de fedeste events i København i sommerens sidste weekend.

Det blå København


Sommervejret får københavnerne på gaden, og så kan man passende sætte kursen mod byens havn, hvor årets Kulturhavn Festival fra i dag til søndag indtager Gammel Dok, Operaen, Ofelia Plads og Nordhavn med et væld af sjove aktiviteter som vandforhindringsbane, gadeidræt, udstillinger, musik og dans. Det er 16. gang, Københavns blå byrum bliver fyldt med gratis arrangementer til Kulturhavn Festival.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Kunst på programmet


For fjerde gang indtager Chart Art Fair Kunsthal Charlottenborg. Weekenden er spækket med spændende events som lasershow, grænseoverskridende performance kunst (en mand iført et brød på hovedet vil hilse på gæsterne ...), art talks, spændende samtidsdesign og selvfølgelig massevis af værker fra store kunstnere. Det hele bliver skudt i gang i aften med koncerter af blandt andre canadiske Peaches og danske Kwamie Liv.

Mad og musik


Kongens Have er normalt forbeholdt picnickurve og pizzabakker, men denne weekend rykker Arlas Food Fest atter ind på græsplænerne. Særligt børn og unge er i fokus, og de kan i løbet af lørdag og søndag blive klogere på, hvordan man laver en lækker madpakke, smager sig frem i madlavningen og laver kalvetatar. Mads Langer, Cisilia og Thøger Dixgaard leverer soundtracket fra musikscenen.

Afrikanske godter


Smage og dufte fra Afrika lægger sig over Kødbyen, når dele af det store kontinents køkken fejres til Afrikansk Madfest. Ugood, en ugandisk foodtruck med økologiske råvarer fra den centralafrikanske nation, står i spidsen. De serverer signaturretten - en tynd, rullet omelet med friskt grønt og kød – men slæber også venner og bekendte med, der laver alt fra gryderetter, isombe, couscous, injera og bananchips til kylling, kød marineret i rooibos, god grill og et væld af retter, der er ukendte for den almindelige dansker.

Metroxpress testede i går isene på Balderdash

Iskold alkohol


Som et led i den igangværende Copenhagen Cooking & Food Festival har den populære cocktailbar Balderdash slået en pop-up-isbar op i Valkendorfsgade. Stedet har skelet til 1930’ernes amerikanske sodavand- og isbarer, men de kolde godter har fået et gevaldigt tvist – masser af alkohol. Den unikke menu er kreeret i samarbejde med Ro Chokolade, og det udmunder sig blandt andet i en nyfortolkning af den kendte bananasplit.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx