Af - 07/01-14 06:00

Sagde eget navn: Nu skal de vise de pinlige værkerSagde eget navn: Nu skal de vise de pinlige værker

Superflex er kommet til at sige deres eget navn i forbindelse med en udstillingen, hvor de har skrevet under på, at de ikke ville gøre lige netop det. Nu skal de udstille deres allerpinligste værker.

storybild

Her ses to af Superflex' medlemmer, Jakob Fenger (til venstre) og Bjørnstjerne Reuter Christiansen, foran plakaten "Foreigners", der blev skabt som en kommentar inden EU-topmødet i 2002. (Billede: Martin Lehmann)

- Der er nogen, der har sagt det ord, de ikke må sige.

Sådan lyder det kryptiske svar fra Jakob Fenger fra kunstnergruppen Superflex, da Metroxpress ringer ham op for at høre, hvordan det går med at overholde den kontrakt, som de har underskrevet med Kunsthal Charlottenborg forud for deres 20 års jubilæumsudstilling 'Working Title: "A Retrospective Curated by Superflex'.

Sig jeres eget navn og bliv straffet
Sig jeres eget navn og bliv straffet

En kontrakt, der forbyder begge parter at sige Superflex, mens udstillingen kører. Ellers kommer det til at koste de to penge og værdighed.

- Det er virkelig svært. Jeg kan huske, at jeg gik og øvede mig, før vi havde skrevet under på kontrakten. Ugen før udstillingen åbnede, viste jeg den frem for en kollega fra New Castle, hvor jeg gik og forklarede værkerne. Jeg talte i 45 minutter uden at sige det, og så skulle jeg vise kontrakten, da vi var færdige, og så sagde jeg (...), fortæller direktør for Kunsthal Charlottenborg, Jacob Fabricius, der efter eget udsagn ikke har sagt det siden.

Det er også kunst at gå 23 kilometer
Det er også kunst at gå 23 kilometer

Det har Superflex til gengæld. Det skete allerede under pressemødet, hvor udstillingen skulle præsenteres.

- Der var adskillige journalister, der prøvede at presse blandt andet os til at sige det ord. Det var ligesom en forhørssituation: hvis man bliver presset tilpas nok, kan det det være, man kommer til at sige det, siger Jakob Fenger.

Danskere er verdenskendte, men glemt herhjemme
Danskere er verdenskendte, men glemt herhjemme

Det kontraktbrud betyder, at Superflex nu kan se frem til at få deres pinligste værker udstillet.

Hvis Kunsthal Charlottenborg bryder kontrakten inden udstillingen slutter den 2. februar, skal de donere en del af entréindtægterne til kunststuderende.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx