Af - 28/10-15 21:49

19­-årige Ida: Jeg får det godt med mig selv af at arbejde frivilligt19­-årige Ida: Jeg får det godt med mig selv af at arbejde frivilligt

Ida har lavet frivilligt arbejde, siden hun var 15 år. For hende er der en stor værdi i at gøre ting for andre uden at få penge for det.

storybild

"Det giver mig en tilfredsstillelse at være her, fordi jeg udretter noget og gør noget for andre,” fortæller 19-årige Ida om det frivillige arbejde i uKirke. (Billede: Tine Torp Thorlin)

Vi møder Ida Lautrup Nysom i uKirke – ungdomskirken på Vesterbro. Her har hun været frivillig siden januar, hvor hun er med til at arrangere byttemarkeder. Den 19-årige gymnasieelev har lavet frivilligt arbejde siden hun var 15 år, og for hende er der en stor værdi i at gøre noget gratis for andre.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Med alle de ting, der foregår ude i verden, synes jeg, det kan være lidt hårdt at føle sig hjælpeløs. I princippet kunne, jeg godt donere hele min SU til nødhjælp, men det ville ikke give samme tilfredsstillelse som at være frivillig. Her donerer jeg min tid og det er en handling, jeg har gjort, der gør en forskel.

Frivillig på herberg: Jeg vidste ikke, der var så mange hjemløse
Frivillig på herberg: Jeg vidste ikke, der var så mange hjemløse


Til byttemarkederne kan folk komme og bytte ting – ganske gratis. Ida står for at afholde eventet, pynte op med balloner og bruger desuden otte timer på at bage kagen dagen inden. Salgsoverskuddet går til et godt formål.

- Når der kommer mange til et byttemarked, er vi herreglade bagefter, for så føler vi alle sammen, at vi er lykkedes, og at vi kan et eller andet.

Kridtmaleri, dans og  rulleskøjteløb: Flemming er frivillig til ALT!
Kridtmaleri, dans og rulleskøjteløb: Flemming er frivillig til ALT!

Til daglig går Ida på handelsgymnasiet, hvor det meget handler om, hvad man kan tjene, og derfor er det en frihed at komme i uKirke.

- Her skal man bare gøre sit bedste. Der er ikke noget, der måles i tal, og du bliver ikke bedømt efter en karakterskala. Det giver mig en tilfredsstillelse at være her, fordi jeg udretter noget og gør noget for andre.

Frivilligt arbejde førte Troels tilbage til livet
Frivilligt arbejde førte Troels tilbage til livet

Hun betegner ikke sig selv som mere religiøs end andre. Grunden til, hun er i uKirke er simpelthen, fordi det er rigtig hyggeligt og at der kommer mange unge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lynfyret i Superliga-klub - nu har...
bt.dk
68-årige Preben forstår ikke...
bt.dk
‘X Factor’-Rasmus vælter sig i tilbud...
bt.dk
Fødevarestyrelsen trækker salater...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx