Af - 20/10-14 19:54; Opdateret: 21/10-14 10:10

Nu kan livets sidste tur blive på en HarleyNu kan livets sidste tur blive på en Harley

Danmark har fået sin første MC-rustvogn - en Harley Davidson med 98 hestekræfter.

Bildstrecke im Grossformat »

Wruuuummm. Når livet slutter, og man skal på sin sidste køretur, kan det fremover blive på en Harley Davidson med brølende motor. Mandag fik Danmark sin første motorcykelrustvogn - en Harley Davidson med 98 hestekræfter og specialbygget sidevogn - og den blev luftet på en prøvetur bag motorcykelklubben Harley Owners Groups klublokaler i Valby, hvor flere motorcykelentusiaster var mødt frem for at se vognen.

En af dem er Carsten Olsen, måske bedre kendt som Den Skaldede Kok.

- Det var da på tide, at Danmark får sådan en. Det er da klart måden at komme herfra på, det er der slet ingen tvivl om. Jeg har allerede bestilt tid, men datoen er selvfølgelig lidt svævende, siger Carsten Olsen og slår en hæs latter op.

Danskere vil frysetørres når de dør
Danskere vil frysetørres når de dør

- Når man en dag selv ligger i vognen, gør det ingen forskel, men at vide på forhånd, at man selv kan bestemme, hvordan den sidste tur bliver, det er fantastisk, siger han.
Netop ønsket om at gøre den sidste køretur så speciel som mulig er årsagen til at Danmark nu får en MC-rustvogn, fortæller Mogens Balling, direktør i Begravelse Danmark, der står bag vognen.

- Begravelser bliver mere og mere individuelle, og mange ønsker, at den sidste tur skal være noget særligt. Derfor synes vi, at der skal være et alternativ til den firehjulede rustvogn, siger Mogens Balling og tilføjer, at motorcykelbegravelser de seneste år er blevet mere og mere udbredt i blandt andet Tyskland og England.

Legendarisk Harley-Davidson sat til salg
Legendarisk Harley-Davidson sat til salg

Flere medlemmer af Harley-klubben er stimlet sammen om den nye vogn, som landets to første MC-bedemænd gør klar til prøveturen.

- Det er et godt alternativ til den almindelige rustvogn. Jeg vil da ikke udelukke, at jeg skal herfra i sådan en, konstaterer en af motorcykelentusiasterne.

- Men det betyder altså noget, at det er en Harley. Ellers ville det være ligegyldigt, tilføjer en anden, før de alle selv hopper i sadlen og følger rustvognen i kortegekørsel på prøveturen.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Træner skreg i omklædningsrummet: 'Så...
bt.dk
Historisk kro i flammer: Står ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx