Af Maja Grønholdt Jensen - 11/01-17 11:36

WOW: Sådan foreslår tegnestue at ‘Hullet’ foran Hovedbanegården skal se udWOW: Sådan foreslår tegnestue at ‘Hullet’ foran Hovedbanegården skal se ud

Den åbne banegrav foran Hovedbanegården - eller “Hullet”, som den går under i folkemunde, skal nytænkes. Det mener tegnestuen NOBEL Arkitekter, der uopfordret har lavet et forslag til en ny banegårdsplads.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvorfor ikke lave noget smukt og anvendeligt i stedet for den åbne forfaldne banegrav foran Hovedbanegård? Sådan har Erik Nobel fra tegnestuen NOBEL Arkitekter spurgt sig selv. adskillige gange.

- Jeg har boet i København hele mit liv og kører forbi hullet dagligt. Jeg er irriteret over at kigge ned i det hul - ned på alt det rod. Det er spild af plads, og det er ikke pænt at kigge på, som det første, når man ankommer til byen, forklarer arkitekt Erik Nobel til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Tegnestuen har udarbejdet en skitse til en ny banegårdsplads, hvor der er plads til både mennekser, cykler og aktiviteter. Forslaget går ud på at lægge låg på den åbne grav og i stedet danne en stor plads mellem Hotel Astoria og Panoptikonbygningen.

Airbnb er parat til dialog om udlejningsloft i København
Airbnb er parat til dialog om udlejningsloft i København

Under pladsen skal der være overdækket cykelparkering med plads til 2.000 cykler. Ifølge tegnestuen er det nemlig især den manglede plads til cykler i området ved Hovedbanegåden, der skaber kaos omkring indgangene.

LÆS OGSÅ: 5A-busser kan snart køre på anden rute: - Det er stærkt betænkeligt

LÆS OGSÅ: Vanvittig pris: Flyv til USA for 599 kroner

LÆS OGSÅ: Overborgmester: Airbnb skal ikke ende som hoteldrift

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx