Af - 01/10-15 08:54

Kridtmaleri, dans og  rulleskøjteløb: Flemming er frivillig til ALT!Kridtmaleri, dans og rulleskøjteløb: Flemming er frivillig til ALT!

65-årige Flemming er flittig som frivillig. Det holder ham i gang, og Flemming er langt fra færdig med at arbejde. Mød ham her i metroxpress' serie om frivillige i København.

storybild

Flemming, da han var frivillig til verdens største kridtmaleri på Nørrebrogade. (Billede: Privatfoto)

I 2013 blev Flemming Mortensen fyret efter 35 år i kopibranchen. Han var 63 år, langt fra færdig med at arbejde og bange for at gå i stå.

TV: Mette cykler rundt med ældre mennesker - kom med på turen her
TV: Mette cykler rundt med ældre mennesker - kom med på turen her

- Når mænd bliver fyret eller går på pension, sætter de sig ned og tænder fjernsynet. Det måtte ikke ske for mig, fortæller Flemming, der i halvandet år har været medlem af CPH Volunteers, der hjælper eventarrangører med at rekruttere frivillige.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det er med stor begejstring, at Flemming fortæller om de events, han har været med til som frivillig. Middelaldermarked, verdens største kridtmaleri på Nørrebro, rulleskøjteløb, uddeling af flag til dronningens fødselsdag, VM i halvmaraton, EM i standarddans – listen er lang, faktisk så lang, at han i foråret sendte en e-mail med alle de events, han skulle deltage i, så hans søn kunne se, hvornår han kunne passe børnebørnene.

Børnefamilier står i kø for at hjælpe flygtninge
Børnefamilier står i kø for at hjælpe flygtninge

- De tror jo, at man ikke har noget at lave som pensionist, men det har været en rigtig travl sommer.

Flemming som frivillig til chokoladefestival i København.

Når frivillige har været med til mere end 20 events, bliver de guldmedlem. Den klub er Flemming for længst blevet en del af.

- Folk tror slet ikke på det, når de hører, hvad jeg har været med til. Det fede er, at jeg får en masse oplevelser og møder en masse mennesker.

Frivillige er afgørende for integrationen i kommunerne
Frivillige er afgørende for integrationen i kommunerne

Han har kørt rundt i et folkevognsrugbrød på Charlottenlund Travbane med hovedet op gennem soltaget og kastet slik ud til børnene, og han har delt kridt ud til familier og venner, da Nørrebrogade blev forvandlet til et stort maleri. Altid bliver han mødt af folk, der er glade for, han vil hjælpe til.

- Det er ikke kun sjovt – det gør også noget godt. Det er nok derfor, jeg bliver ved.

Han forklarer, at han i CPH Volunteers selv vælger, hvad han vil deltage i og skulle han pludselig ikke kunne stå meget op, kan han vælge det fra. Derfor forestiller han sig også at være frivillig længe endnu.

Jeg bliver ved med at være frivillig, så længe jeg trækker vejret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx